Skip to main content

Νοτοπούλου: Θα βάλουμε τα δυνατά μας να υπάρξει γυναίκα δήμαρχος

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί – Ανοιχτή Πόλη» τόνισε ότι θα επιδιώξει να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας να τα καταφέρουμε, να υπάρξει γυναίκα δήμαρχος», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, στην έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε συμβολικά με μια εκδήλωση για τις γυναίκες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
 
Όπως ανέφερε η επικεφαλής του συνδυασμού  «Θεσσαλονίκη Μαζί – Ανοιχτή Πόλη», «επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα με σκέψη και με λόγο γυναίκας».

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μακρά παράδοση στο φεμινιστικό κίνημα, με αγώνες», τόνισε στην ομιλία της η κ. Νοτοπούλου.

Θέλοντας να δώσει το στίγμα της η κ. Νοτοπούλου ανέφερε ότι στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση. «Οι γυναίκες είμαστε 52% στην κοινωνία, αλλά δεν είμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό τον αγώνα θα δώσουμε όλες μαζί και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ακούσουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες μιας γυναίκας στον δημόσιο χώρο και στην πόλη για να φτιάξουμε όλοι μαζί τη Θεσσαλονίκη που χρειαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η δημοσιογράφος – φιλόλογος Αγγελική Τριαρίδου είχε αναφέρει στην τοποθέτησή της ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η τρίτη γυναίκα που διεκδικεί τον δήμο και της ευχήθηκε να τον κερδίσει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, καθώς και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Αργότερα το μεσημέρι η κ. Νοτοπούλου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.