Skip to main content

Πυρά Νοτοπούλου κατά Ζέρβα: Θλιβερές εικόνες στο υπνωτήριο αστέγων στη ΔΕΘ

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» έκανε αυτοψία στο υπνωτήριο του δήμου, καταλογίζοντάς του αδιαφορία.

Επίθεση κατά του δήμου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα αναφορικά με τη φιλοξενία αστέγων εν μέσω ψύχους εξαπέλυσε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Νοτοπούλου τονίζει ότι μετέβη στο υπνωτήριο της ΔΕΘ αντικρίζοντας «θλιβερές εικόνες».

«Άνθρωποι τυλιγμένοι σε κουβέρτες να κοιμούνται στο πάτωμα με μόνη θέρμανση δυο μικρά ηλεκτρικά καλοριφέρ. Βγαίνοντας από το περίπτερο της ΔΕΘ με τα κλινοσκεπάσματα στο πάτωμα και τα δυο ηλεκτρικά καλοριφέρ που η διοίκηση βάπτισε «δομή» αστέγων συναντώ 4 ανθρώπους που είχαν βγει από το Υπνωτήριο με ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, διερωτάται αν ο χώρος καλύπτει τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζονται από τον νόμο σε περίοδο πανδημίας και ποιο είναι το σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:

«Έτσι αντιλαμβάνεται η διοίκηση του Δημου Θεσσαλονίκης την φιλοξενία αστέγων.

▪️Ο «μηχανισμός» του Δήμου για την αντιμετώπιση του ψύχους τέθηκε σε ετοιμότητα σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή και δημιουργήθηκε έκτακτη «δομή» εντός της ΔΕΘ για την φιλοξενία αστέγων.
▪️Οι εικόνες που αντίκρισα σήμερα εκεί, είναι χαρακτηριστικές και θλιβερές για το πως αντιλαμβάνεται η διοίκηση Κ.Ζέρβα την φιλοξενία.
▪️Άνθρωποι τυλιγμένοι σε κουβέρτες να κοιμούνται στο πάτωμα με μόνη θέρμανση δυο μικρά ηλεκτρικά καλοριφέρ.
▪️Την ώρα που βρέθηκα στο Υπνωτήριο υπήρχε μόλις μια υπάλληλος του Δημου η οποία προσπαθούσε υπό αντίξοες συνθήκες να διαχειριστεί όσα προέκυπταν στην έκτακτη «δομή».
▪️Βγαίνοντας από το περίπτερο της ΔΕΘ με τα κλινοσκεπάσματα στο πάτωμα και τα δυο ηλεκτρικά καλοριφέρ που η διοίκηση βάπτισε «δομή» αστέγων συναντώ 4 ανθρώπους που είχαν βγει από το Υπνωτήριο με ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

  • Αλήθεια, ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζονται από τον Νόμο σε περίοδο πανδημίας;
  • Οι άστεγοι που μένουν εκεί προσωρινά προστατεύονται;
  • Το προσωπικό του Δημου είναι επαρκώς προστατευμένο;
  • Ο Δήμαρχος γνωρίζει τελικά πόσοι είναι οι άστεγοι που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην πόλη που διοικεί;
  • Ποιο είναι το σχέδιό του για την κάλυψη αυτών των αναγκών;
  • Η εικόνα αυτή τον ικανοποιεί;

Γνωρίζαμε για το πολικό ψυχος εδώ και μέρες.

Κάποιοι αρκούνται σε επικοινωνιακά ποσταρίσματα εμπαίζοντας τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας μας».

Η κεντρική φωτογραφία αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της κ. Νοτοπούλου.