Skip to main content

Νοτοπούλου: Τραγέλαφος με τα λεωφορεία... φλαμπέ στη Θεσσαλονίκη

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-Μαζί επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή για την κατάσταση των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

«Δεν έχει τέλος ο τραγέλαφος με τα λεωφορεία που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΘ και αποτελούν κίνδυνο για τους Θεσσαλονικείς, καθώς αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις τους», αναφέρει η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη-Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής προσθέτει μιλώντας για το χθεσινό περιστατικό με τη φωτιά σε εν κινήσει λεωφορείο (διαβάστε ΕΔΩ) ότι «για ακόμα μια φορά, ένα από αυτά τα λεωφορεία έπιασε φωτιά και -μάλιστα εν κινήσει-. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί το δρομολόγιο, ώστε ο οδηγός να προχωρήσει στην κατάσβεσή της».

Παράλληλα η κ. Νοτοπούλου τονίζει ότι «φαίνεται ότι κυκλοφορεί... ιός, ο οποίος από τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία της Λειψίας του κυρίου Ζέρβα μεταδόθηκε στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που χρησιμοποιούνται για αστικές μετακινήσεις», σχολιάζει η βουλευτής και προσθέτει ότι «το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και αφορά τόσο την ομαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων, όσο και την ασφάλειά τους».

Με δεδομένη την έκρηξη κρουσμάτων, συνεχίζει η κ. Νοτοπούλου «παρατηρείται όλο το προηγούμενο διάστημα το πράγμα γίνεται πολύ σοβαρό, αφού είναι γνωστό ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα όταν υπάρχει συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, όπως στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ».

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνεται ούτε ένα από τα διαθέσιμα από την κυκλοφορία λεωφορεία του ΟΑΣΘ», υπογραμμίζει και επιρρίπτει ευθύνες που αναφέρει ότι είναι «εγκληματικές» στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για το «χάλι», όπως επισημαίνει, των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

«Γιατί αποφάσισαν να στερήσουν από την πόλη 350 καινούρια λεωφορεία, σταματώντας το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;», ερωτά η βουλευτής και προσθέτει ότι:

«Μήπως ήρθε η ώρα να τις αναλάβουν και μην δούμε και άλλα λεωφορεία να γίνονται φλαμπέ;».