Skip to main content

Νοτοπούλου: Ξανασκεφτείτε το για το πρωθυπουργικό στη Θεσσαλονίκη

Η βουλευτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ και κάλεσε τη ΝΔ να ξανασκεφτεί τη στάση της για το γραφείο πρωθυπουργού

Κριτική στην ατζέντα Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη άσκησε η βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, από τη Βουλή, προτρέποντας τη νέα κυβέρνηση να σκεφτεί ξανά τη διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη.

«Παρακολουθήσαμε την με ειλικρινή αγωνία την ομιλία του πρωθυπουργού περιμένοντας με αγωνία το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησής σας για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα. Συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τοποθετηθούμε κριτικά! Η μοναδική αναφορά του πρωθυπουργού αφορούσε την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενός πολύ σημαντικού  έργου που όμως  έχει ήδη δρομολογηθεί. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την προέγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου για να γίνει αυτή η ανάπλαση, που θα αναζωογονήσει το κέντρο της πόλης και τον σημαντικότερο θεσμό της τη Διεθνή Έκθεση, ενώνοντας πραγματικά την κοινωνία, με μια εξαντλητική διαβούλευση», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Η βουλευτής εξέφρασε τη χαρά της γιατί όπως είπε ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΔΕΘ αποτελεί μία από τις μεγάλες παρακαταθήκες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση και την κάνει σημαία του προγραμματικού του λόγου ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα λυπάμαι αναλογιζόμενη ότι η ατζέντα του πρωθυπουργού και η ενημέρωση του για τη Θεσσαλονίκη είναι περιορισμένη». 

«Προτείνω να ξανασκεφτείτε τη διατήρηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη! Εκτός πια κι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη, επειδή του έδωσε στις εκλογές χαμηλότερα ποσοστά από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ας θυμίσω λοιπόν, τι σημαίνουν εμβληματικές παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη:
·         Στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα
·         Μουσείο Ολοκαυτώματος
·         Μετρό
·         Α προβλήτα
·         ΑΖΚ
·         Τεχνολογικό Πάρκο και το ΜΕΤΡΟ

Επιτέλους η Θεσσαλονίκη, που εσείς για δεκαετίες την είχατε καταδικάσει στην παρακμή, χάρις στο ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή δουλειά αποκτά πλέον χαρακτηριστικά Ευρωπαϊκής Μητρόπολης, έγινε κόμβος διαμετακομιστικός, μεταφορικός, εμπορικός, διπλωματικός και ενεργειακός. Η Μακεδονία και η Θράκη απέκτησαν επιτέλους κοινωνικές δομές και υποδομές- γι αυτό μην προσπαθήσετε να τους ξεγελάσετε με ομιλίες χωρις συγκεκριμένα έργα, πλέον έχουν ζήσει έργα που ολοκληρώνονται, και κάνουν τη ζωή τους καλύτερη», πρόσθεσε η ίδια.

Η κ. Νοτοπούλου επισήμανε ακόμα ότι η απερχόμενη κυβέρνηση παρέδωσε ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ που ηγείται της προσπάθειας για τη Διαβαλκανική Συνανάπτυξη.

«Οικοδομήσαμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη γειτονική μας χώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα οφέλη της, τα βλέπουν όλοι αλλά τα κρύβουν. Σήμερα όμως, την στιγμή που οι γείτονές μας κατεβάζουν τον Ήλιο της Βεργίνας από τους δημόσιους χώρους και τα μνημεία τους- και αυτό το κερδίσαμε στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κύριος Καράογλου επιδίδεται σε ένα λόγο  που βρίθει δήθεν μακεδονομαχισμού και πατριδοκαπηλίας αλλά στερείται παντελώς αναπτυξιακού οράματος», δήλωσε.