Skip to main content

Νοτοπούλου: Ξεγελάει τους Θεσσαλονικείς ο Μητσοτάκης με τα έργα ΣΥΡΙΖΑ

«Η Θεσσαλονίκη επί χρόνια ήταν ο φτωχός συγγενής της Αθήνας από την απαξίωση των κυβερνήσεων της ΝΔ» υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να ξεγελάσει τους Θεσσαλονικείς βιάζεται να οικειοποιηθεί τους σχεδιασμούς και τα έργα υλοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει η κα Νοτοπούλου.

Αναλυτικλά η ανάρτηση:

«Η Θεσσαλονίκη επί χρόνια ήταν ο φτωχός συγγενής της Αθήνας από την απαξίωση των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Τώρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να ξεγελάσει τους Θεσσαλονικείς βιάζεται να οικειοποιηθεί τους σχεδιασμούς και τα έργα υλοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το πάρκο καινοτομίας λοιπόν, ένα δικό μας σχεδιασμό έργου το οποίο επιχειρεί να οικειοποιηθεί η κυβέρνηση με την εξαγγελία της στην ΔΕΘ, εμείς έχουμε πράξει τα εξής:

- Αναβαθμίσαμε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), ώστε να έχει ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση τεχνολογικών πάρκων

- Προωθήσαμε τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου για να αποτελέσει τον πόλο δημιουργίας ενός mega project.

- Ιδιαίτερα (και σε συνέχεια της συνεργασίας του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Μπενζαμιν Νετανιάχου), πραγματοποιήθηκε, στις 1/2/2019, επίσημη επίσκεψη του επικεφαλής του Israel Innovation Authority Aharon Aharon

- Μεταξύ άλλων, αναλύθηκαν τα δεδομένα και οι προοπτικές της δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου νέου τύπου στη Θεσσαλονίκη, που θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για συνέργειες ισραηλινών νεοφυών επιχειρήσεων με ελληνικές, αλλά και επιχειρήσεις από τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

- Στις 28/6/2019 λάβαμε την πολιτική απόφαση για την παραχώρηση έκτασης 760.807 τετραγωνικών μέτρων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), εποπτευόμενο φορέα του ΥΜΑ-Θ, για τη δημιουργία Διεθνούς Πάρκου Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

- η ΑΖΚ διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του εγχειρήματος της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου και εγγυάται την εξυπηρέτηση του ευρύτερου δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

- Επισημαίνεται ότι η πρόταση του ThessIntec είχε κατατεθεί το 2016 από το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, με αίτημα την παραχώρηση της έκτασης σε αυτό. Με την ανάληψη καθηκόντων μου ως ΥΜΑΘ το 2018 και της αλλαγής ηγεσίας της ΑΖΚ, τέθηκαν νέες βάσεις, ώστε η απόδοση της έκτασης και η υλοποίηση του εγχειρήματος να πραγματοποιηθεί με την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή της ΑΖΚ».