Skip to main content

Νοτοπούλου: Κινδυνεύει με αναβολή η δυτική επέκταση του Μετρό;

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σε επίκαρη ερώτηση στη Βουλή εκφράζει την ανησυχία της για το έργο της επέκτασης του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σχετικά με τον κίνδυνο αναβολής της επέκτασης του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη κατέθεσε η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Βουλευτής εκφράζει την ανησυχία της  για το έργο της επέκτασης του μετρό μετά από τις δηλώσεις του πρόεδρου της Αττικό Μετρό Νίκου Ταχιάου ότι «το έργο της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς τα βορειοδυτικά της πόλης δεν είναι ορατό σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε».

Η κ. Νοτοπούλου αφού επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι το έργο για τους κατοίκους στα δυτικά της πόλης, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Υιοθετεί τις απόψεις του Προέδρου της Αττικό Μετρό για την αδυναμία υλοποίησης του έργου της δυτικής επέκτασης και την ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης η πιθανή αναθεώρηση των σχεδίων;

2. Σε ποια τεχνική τεκμηρίωση στηρίζεται η άποψη αναίρεσης της προγραμματισμένης κυκλικής χάραξης και ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν στο χρονοδιάγραμμα και στο κόστος υλοποίησης;