Skip to main content

Νοτρ Νταμ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος σε ανελκυστήρες

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανό βραχυκύκλωμα, στους ανελκυστήρες που είχαν τοποθετηθεί για να διευκολύνουν τις εργασίες συντήρησης

Τα αίτια που προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά στον Καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές.  

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν την αρχική εστία της φωτιάς.

Όπως μεταδίδει το protothema, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανό βραχυκύκλωμα, στους ανελκυστήρες που είχαν τοποθετηθεί για να διευκολύνουν τις εργασίες συντήρησης του ναού.

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του ναού, είχαν τοποθετηθεί τρεις ανελκυστήρες, ώστε οι τεχνίτες να μπορούν να εργάζονται κάτω από ένα ικρίωμα εκατοντάδων τόνων. Καθώς η περίπτωση να προκλήθηκε σπινθήρας σε εργασίες συγκόλλησης έχει αποκλειστεί, οι αρχές ερευνούν τους τρεις αυτούς ανελκυστήρες.

Ήδη, οι άνδρες και γυναίκες της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι έχουν ανακρίνει περισσότερους από τριάντα πολίτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις στις δικαστικές αρχές της χώρας, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Notre Dame, εντόπισαν καπνό, στην πλευρά του ναού που βρίσκεται προς τον ποταμό Σηκουάνα και ενημέρωσαν τις αρχές περίπου στις 18.05 ώρα Γαλλίας.
Πάντως οι πρώτες πληροφορίες από το Παρίσι να κάνουν λόγο για μια σειρά λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα ο καθεδρικός ναός των Παρισίων να παραδοθεί στις φλόγες.