Skip to main content

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αν δεν εμβολιαστεί πιθανόν να μην συμμετέχει ούτε στο Ρολάν Γκαρός

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας στάθηκε στην υπερψήφιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο Ρολάν Γκαρός ο Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί αν θα θέλει να συμμετέχει στο Ρολάν Γκαρός, σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού αθλητισμού της Γαλλίας, η οποία στάθηκε στη ψήφιση του σχετικού πιστοποιητικού.

Μετά τον χαμό που προκλήθηκε στην Αυστραλία και την τελική απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος βλέπει και την Γαλλία να έχει κλειστές τις πόρτες της προς το πρόσωπό του.

Αν και δεν κατονομάστηκε, η υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, στάθηκε στην υπερψήφιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και στο ότι μόνο μ' αυτό θα γίνεται η είσοδος σε δημόσια κτίρια και αθλητικούς χώρους. Όπερ σημαίνει ότι ο Νόλε, αν θέλει να διεκδικήσει το 3ο Γαλλικό Όπεν της καριέρας του, θα πρέπει να εμβολιαστεί, όπως μεταφέρει η Gazzetta.

Συγκεκριμένα, η Μαρατσινεάνου έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί ώστε να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».