Skip to main content

Novartis: Αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Μανιαδάκης

Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, δήλωσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εμφανίστηκε ο Νίκος Μανιαδάκης. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis, έχει προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο για την άρση της απαγόρευσης εξόδου που του έχει επιβληθεί.

Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και στην ένσταση ακυρότητας της δίωξης που του άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου που διήρκεσε μια ώρα, ο κ. Μανιαδάκης ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, δήλωσε, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του  εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο. Όπως είπε «εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν ο πελάτης του αναφέρθηκε σε πιέσεις, ο κ. Μαντάς απάντησε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία... Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».