Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

NOVARTIS: ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του.

Τη διενέργεια διπλής ποινικής προκαταρκτική έρευνας για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis από τους εισαγγελείς, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η παραγγελία για έρευνα δόθηκε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις αναφορές τόσο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κ. Αγγελής καταλογίζει στην αναφορά που είχε καταθέσει παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανιας.

Λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή, στα τέλη Ιανουαρίου η Ελένη Τουλπουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές ενέργειες του κ. Αγγελή.

Μεταξύ άλλων, η κα Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, ο οποίος αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ