Skip to main content

Άδωνις για Novartis: Καταθέτω μήνυση σε Παπαγγελόπουλο και εισαγγελέα

«Αν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, υπουργός και εισαγγελέας θα πάνε φυλακή», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης.

Μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αύριο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Σε παρέμβαση του στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη πως σε περίπτωση που ο υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και γνωρίζει τα ονόματα που περιέχονται σε αυτήν, τότε και οι δύο έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα.

«Αύριο θα καταθέσω μήνυση κατά Παπαγγελόπουλου και εισαγγελίας. Να έρθουν να μας πουν αν υπήρξε άτυπη ενημέρωση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αν έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, υπουργός και εισαγγελέας θα πάνε φυλακή».

«Αν ο Κοντονής έχει ανοίξει ακόμη και την πρώτη σελίδα του φακέλου, θα πάει φυλακή» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πως σε γνώση του είναι μόνο «το δημοσίευμα που λέει ότι δύο νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες, εγχώριοι, προσήλθαν αυτοβούλως, μαρτυρίες με κουκούλα, οι οποίοι έχουν πει διάφορα».

Ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε επίσης πως εκ μέρους της κυβέρνησης, «το σηκώνουν πολύ το θέμα προφανώς και για την αλλαγή της ατζέντας».

«Το Σκοπιανό δεν προχωράει, οι πλειστηριασμοί δεν προχωράνε και άρα θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες, το πρόγραμμα δεν προχωράει και ο κύριος Τσίπρας είχε ανάγκη ενός νέου αφηγήματος», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να πιστεύει πραγματικά ότι δύο πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί έπαιρναν βαλίτσες με χρήματα από την Novartis».

«Οι τιμές των φαρμάκων δεν έβγαιναν από τον υπουργό, κι εγώ δεν υπέγραφα τη λίστα αν δεν είχα ομόφωνη απόφαση από την επιτροπή φαρμάκων, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες», επισήμανε, τονίζοντας πως «στις 11, στην Εξεταστική θα μιλήσουμε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποκαλύψω διά εγγράφων την σκευωρία που έστησε εναντίον μου ο κύριος Πολάκης για να με κλείσει φυλακή, θα ανατριχιάσετε, θα πείτε ότι δεν μπορεί να γίνονται στην Ελλάδα αυτά. Και αυτό σχετίζεται με την Novartis γιατί δείχνει τη διάθεσή τους να στήνουν πράγματα».

«Όσοι ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα», κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης.