Skip to main content

Novartis: Την ποινική δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η Τουλουπάκη

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε εξ αρχής και ο ίδιος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ενώ το αίτημα συνοδευόταν από ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων

Τη δίωξη του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το κακούργημα της δωροδοκίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση παρήγγειλε σήμερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Η δίωξη έρχεται ως συνέχεια στο αίτημα που υπέβαλε η εισαγγελέας τον Αύγουστο στη Βουλή, με την οποία ζητούσε να αρθεί η ασυλία του ώστε να του απαγγείλει κατηγορίες, όπως αναφέρει το capital.gr. Την άρση της ασυλίας του ζήτησε εξ αρχής και ο ίδιος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ενώ το αίτημα συνοδευόταν από ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούσαν το υλικό που είχαν συλλέξει.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στην Ελλάδα σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.