Skip to main content

Novartis: Ζητήθηκε το άνοιγμα λογαριασμών των 10 πολιτικών

Ζητήθηκαν οι κινήσεις και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 10 προσώπων και όποιων άλλων περιουσιακών τους στοιχείων.

Το άνοιγμα και την έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των 10 εμπλεκομένων από τους προστατευόμενους μάρτυρες στη υπόθεση της Novartis, ζητεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με έγγραφο της, το οποίο έφτασε σε όλες τις τράπεζες και στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να της αποσταλούν οι κινήσεις και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 10 προσώπων και όποιων άλλων περιουσιακών τους στοιχείων (θυρίδων, μετοχών, κλπ) αλλά και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Συνολικά, ζητείται η έρευνα για 38 άτομα.

Το έγγραφο εστάλη καθώς η εισαγγελέας έχει κρατήσει ανοιχτή την έρευνα για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, γεγονός που δίνει το πράσινο φως για την διερεύνηση των λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Αμέσως μετά το Πάσχα, όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιστρέψει την δικογραφία από τη βουλή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να πάρει εκείνη εξ'ολοκλήρου την σκυτάλη της έρευνας.