Skip to main content

nrg: Φορτίζουμε το μέλλον με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα

Η εταιρεία παρουσίασε την εξέλιξη του νέου λογοτύπου και λάνσαρε την πρωτοποριακή υπηρεσία incharge που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης

Σε μια εκδήλωση με έντονο το στοιχείο του μέλλοντος στις μεταφορές και τις ενεργειακές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, η nrg ανακοίνωσε ότι παρουσίασε το μεγαλύτερο και αναπτυσσόμενο δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλο το εθνικό δίκτυο. «Κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα», λέει η nrg και, όπως αναφέρεται, «το κάνει πράξη αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell».

Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στον Θόλο, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η εταιρεία παρουσίασε την εξέλιξη του νέου της λογοτύπου και λάνσαρε την πρωτοποριακή υπηρεσία incharge, κάνοντας μια δυναμική τοποθέτηση στη μετεξέλιξη του ενεργειακού τοπίου και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης εναλλακτικών τεχνολογιών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ΓΓ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής Κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης. Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε καταρχήν πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

» Με το incharge παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς».

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, μιλώντας για την αποκάλυψη της νέας οπτικής ταυτότητας της εταιρείας, και την ολοκληρωμένη στρατηγική της σημείωσε: «Παρέχουμε την ενέργεια του μέλλοντος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε όλο το Εθνικό μας δίκτυο. Με υπευθυνότητα, πληρότητα, επάρκεια και δυνατότητες που μόνο η nrg έχει και υλοποιεί. H nrg, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη», και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων. Ο ίδιος κλείνοντας είπε: «Πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία των εξελίξεων στον χώρο της ενέργειας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, γιατί κατανοούμε ότι η μετάβαση είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι».

Ο κ. Ηλίας Πετρής, Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, κατά την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας incharge σημείωσε: «H ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, το οποίο η nrg κάνει πραγματικότητα σήμερα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Το μέλλον στην Ευρώπη δείχνει την ηλεκτροκίνηση. Τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα. Όσοι κάνουν σήμερα τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορούν πλέον να αισθάνονται άνετα, αφού το δίκτυο σταθμών φόρτισης incharge θα τους εξυπηρετεί με επάρκεια και αρτιότητα, παρέχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Οι ταχυφορτιστές τoυ δικτύου incharge, εγκατεστημένοι σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου και  είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα»

Στην εκδήλωση όλα τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν με την παρουσίαση ενός πραγματικού ταξιδιού στο Μέτσοβο, από νικητή του διαγωνισμού της εταιρείας, ο οποίος κατάφερε να ταξιδέψει και να φτάσει γρήγορα και άνετα στον απομακρυσμένο προορισμό του, χρησιμοποιώντας το μοναδικό δίκτυο ταχυφορτιστών της nrg στο εθνικό δίκτυο, επισημαίνεται.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη νέα διαφημιστική καμπάνια της nrg που «αναδεικνύει τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας μέσω του incharge, να κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, με το μοναδικό και μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στη χώρα, με καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και λύσεις για όλους».