Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

Ν/Σ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου - Τι προβλέπει.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» παρουσίασε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Το σχέδιο νόμου συνέταξε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.

Με διατάξεις του σχεδίου νόμου:

   · Διευρύνεται η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων

   · Καθιερώνεται μέσω του gov.gr η ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή εγγράφων για αποζημίωση ειδικών θεραπειών (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία)

Φιλοσοφία του ν/σ:

   1. Προώθηση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

   2. Προσέλκυση επενδύσεων

   3. Απλούστευση και επιτάχυνση διοικητικών διαδικασιών για την χορήγηση ενισχύσεων

   4. Ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης

   5. Διευκόλυνση της διεπαφής του Δημοσίου με πολίτες και επιχειρήσεις

Με το σχέδιο νόμου, σύμφνωα με το ΑΜΠΕ, δίνονται επιπλέον κίνητρα για την ενίσχυση του τομέα οπτικοακουστικών έργων, όπως η αύξηση του cash rebate από 35% σε 40% επί των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, καθώς και η διεύρυνση των δικαιούχων ενίσχυσης. Επίσης, η διαδικασία ελέγχου για το cash rebate συντομεύεται χρονικά σε πολύ σημαντικό βαθμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ