Skip to main content

Νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες καταλογίζει ο Μητσοτάκης

Πώς σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αιχμές του Μαξίμου στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε οποιαδήποτε προεκλογική ή μετεκλογική συναλλαγή με σκοπό να πετύχει ένα συγκεκριμένο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, διαμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες» σχολίασε ερωτηθείς σχετικά, με φόντο τα κυβερνητικά «πυρά» κατά του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;», ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν αυτή έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα αγωνιστεί ώστε η συμφωνία αυτή να μην κυρωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων, πολιτικών και κοινωνικών, για την προώθηση μεταρρυθμίσεων. «Γι’ αυτό και έχουμε πει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Νέα Δημοκρατία και αυτοδύναμη να είναι μετά τις επόμενες εκλογές, θα αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές συνθέσεις, για να μπορεί να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα», διευκρίνισε.

Μιλώντας για την αντίληψή του σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, επικαλέστηκε τη φράση του Στίβεν Χόκινγκ «η ευφυΐα τελικά είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα». «Aυτό για μένα είναι ο πυρήνας της έννοιας της μεταρρύθμισης. Είναι οι αλλαγές εκείνες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, γιατί πολύ απλά ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι», διευκρίνισε.=

Έκανε επίσης λόγο για «απομυθοποίηση και της τελευταίας φαντασίωσης ότι υπάρχει εύκολος δρόμος, ότι μπορούμε να σκίσουμε τα μνημόνια», σημειώνοντας πως οι πολιτικές γραμμές στη χώρα και τα στρατόπεδα έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει. Όπως εξήγησε, «από τη μία είναι οι δυνάμεις της δημαγωγίας, είναι οι δυνάμεις του γραφειοκρατικού κρατικισμού, των ψηφοθηρικών διορισμών, της υπερφορολόγησης, των επιδομάτων», ενώ από την άλλη «στοιχίζονται όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι πια καιρός να συγχρονιστεί με τον 21ο αιώνα και με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται γύρω μας. Είναι οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε ένα λιτό αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικό κράτος το οποίο θα παρεμβαίνει ουσιαστικά σε αυτά τα οποία πρέπει να κάνει καλά και θα αφήνει περισσότερο χρόνο στην ελεύθερη οικονομία, στην ιδιωτική οικονομία να παράγει πλούτο».

Είπε επίσης ότι οι ψευδαισθήσεις των εύκολων λύσεων έχουν καταρρεύσει, εκτιμώντας πως «στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το εκκρεμές δεν κινείται πια προς τον λαϊκισμό». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «εμείς είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι βιώσαμε τον λαϊκισμό στην κυβέρνηση» και τόνισε πως «το εκκρεμές κινείται πίσω προς την αποτελεσματικότητα, προς τη σοβαρότητα, προς τη μετριοπάθεια, προς την αλήθεια».