Skip to main content

Ντέιβις: «Στο Ιβανώφειο μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε»

«Νομίζω το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζομαι περισσότερο», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ του Ηρακλή.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ηρακλής επέστρεψε στη Basket League και όταν ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε τα χέρια με τον Θόδωρο Δρακόπουλο ζήτησε ένα ισορροπημένο και πλήρες ρόστερ.

Με ένα λογικό μπάτζετ για τα δεδομένα της εποχής επιλέχθηκαν παίκτες που θα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Ο Αλεξ Ντέιβις ήταν παίκτης-καταλύτης κόντρα στο Λαύριο. Με 19 πόντους και μεγάλη συνεισφορά σε όλους τους τομείς έδωσε ώθηση στον «Γηραιό», όντας ο καλύτερος της αναμέτρησης με 5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 0/1 βολή, ενώ γέμισε ακόμη τη στατιστική του με 8 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 τάπες.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι χαμηλών τόνων και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή του.

«Σε σχέση με τα προηγούμενα ματς παίξαμε πιο πολύ ο ένας για τον άλλον. Είχαμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ο κόουτς μοίρασε τον χρόνο και τους ρόλους. Εχουμε πολλούς και καλούς παίκτες στην ομάδα, αν συνεχίσουμε με αυτό το πνεύμα, τότε μέσα στην έδρα μας μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε», δήλωσε αρχικά ο 27χρονος παίκτης αρχικά στην εφημερίδα «Metrosport».

Oι «κυανόλευκοι» είχαν στη σύνθεσή του το ίδιο ρόστερ και τις προηγούμενες αγωνιστικές. Τι έγινε αυτήν την εβδομάδα και ο Ηρακλής άλλαξε τσιπάκι… «Νομίζω πως βγάλαμε περισσότερη ενέργεια. Πρώτα από όλα είδαμε τα λάθη μας και δουλέψαμε σκληρά και αποτελεσματικά.

Δεν αφήσαμε τον αντίπαλό μας να κάνει το παιχνίδι του και είχαμε τον ρυθμό. Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι, αλλά χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη μέσα στην έδρα μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο, πάντα μας δίνει ώθηση».

Ακόμα, μίλησε για τις τρεις εντυπωσιακές φάσεις που ξεκίνησαν από ασίστ και κατέληξαν σε κάρφωμα. «Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τη διαφορά, νομίζω βγάλαμε και θέαμα στο παρκέ. Εχουμε χημεία εντός και εκτός παρκέ, αλλά ατό έπρεπε πρώτα ήταν να εξασφαλίσουμε τη νίκη».

Τέλος, για τον εαυτό δεν θέλησε να πει πολλά. «Νομίζω το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζομαι περισσότερο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, μακάρι να κερδίζουμε και μέσα από την καλή πορεία της ομάδας να διακρίνομαι και εγώ. Πηγαίνουμε αγώνα με αγώνα, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος».

Πηγή: Eφημερίδα «Metrosport»