Skip to main content

Ντέρμπι Άρη-Ολυμπιακού στο Βικελίδης για την τρίτη θέση, στα Γιάννινα σήμερα ο ΠΑΟΚ

Ο Άρης υποδέχεται τον ΟΣΦΠ με στόχο τη νίκη για την προσπάθεια κατάκτησης της τρίτης θέσης, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ

Τρεις αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, και μία για την 6η των πλέι άουτ περιλαμβάνει το σημερινό (8/5) πρόγραμμα.

Στο ματς που ανοίγει την «αυλαία» της αγωνιστικής δράσης, ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 16:00 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς άγχος, αφού ουσιαστικά δεν έχουν κάποιο κίνητρο από τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους στη Super League.

Στις 18:00 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ασπρόμαυροι έχουν κατά μεγάλο βαθμό κλειδώσει την 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Ηπειρώτες κόλλησαν στην 6η θέση των πλέι οφ χωρίς να καταφέρουν να κάνουν το... βήμα παραπάνω. Πλέον, οι δύο σύλλογοι θα αγωνιστούν αποκλειστικά για την εικόνα τους και τους φιλάθλους τους, ενώ είναι ευκαιρία για δοκιμές και πειράματα στον αγωνιστικό χώρο.

Μιάμιση ώρα αργότερα τα πράγματα... σοβαρεύουν. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «κοντράρονται» με φόντο την κατάκτηση της 3ης θέσης και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, εκεί όπου έχει μπει «σφήνα» για τα καλά και ο Άρης. Προβλήματα αντιμετωπίζει ο προπονητής της «Ένωσης», Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Αραούχο, Γέβτιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος και Βράνιες.

Στις 21:00 ο Ολυμπιακός, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του μετά τη νίκη στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ταξιδεύει και πάλι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι κιτρινόμαυροι καίγονται για τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για κατάληψη της 3ης θέσης, ενώ θα έχουν στο μυαλό τους και το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ευνοϊκό.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα πρόσωπα, όπως είπε ο τεχνικός τους, Πέδρο Μαρτίνς.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της Super League και η τηλεοπτική κάλυψη των αναμετρήσεων

16:00 | ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης |COSMOTE SPORT 2
18:00 | ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ | NOVA SPORTS PRIME
19:30 | ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | COSMOTE SPORT 1
21:00 | Άρης - Ολυμπιακός | NOVA SPORTS PRIME

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Ολυμπιακός 76
ΠΑΟΚ 60
Παναθηναϊκός 54
Άρης 52
ΑΕΚ 53
ΠΑΣ Γιάννινα 43