Skip to main content

Φωτιά στο Κύπελλο με το καλημέρα: ΠΑΟΚ και Άρης στον ίδιο όμιλο!

Ντέρμπι.... φωτιά έβγαλε η κληρωτίδα για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος - Με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο ο Ηρακλής - Οι όμιλοι

Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα έρθει τελικά νωρίτερα από το... προγραμματισμένο για το πρωτάθλημα, καθώς ΠΑΟΚ και Άρης θα συναντηθούν πρώτα στο Κύπελλο Ελλάδος, στη φάση των ομίλων. Το... clasico της πόλης, μάλιστα, θα διεξαχθεί στην 1η αγωνιστική, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα (25, 26 ή 27 Σεπτεμβρίου), στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ηρακλής «έπεσε» στον 1ο όμιλος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Θύελλα Καμαρίου. Ο Απόλλων Πόντου κληρώθηκε κόντρα στον Πανιώνιο, την ΑΕΛ και τον Ηρόδοτο.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει στον όμιλό του Λεβαδειακό, Παναχαϊκή και Άρη Αβάτου, ο Παναθηναϊκός, ως αδύναμος, βρίσκεται στον 3ο όμιλο με Παναιτωλικό, ΑΟΧ/Κισσαμικό και ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει Λαμία, Απόλλωνα Λάρισας και Βόλο ΝΠΣ στο 2ο γκρουπ.

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 4ης φάσης διασφαλίζει ρητώς ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο αγώνες εκτός έδρας και έναν εντός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας και έναν αγώνα εκτός έδρας.

Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 25-27 Σεπτεβρίου, η δεύτερη στις 30-31 Οκτωβρίου και η τρίτη στις 4-6 Δεκεμβρίου.

Ο τελικός θα γίνει στις 18 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στον θεσμό:

- ΠΑΟΚ

Την 1η αγωνιστική ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί τον Άρη στην Τούμπα, τη 2η αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για το ματς με τον Εργοτέλη, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με τους «ασπρόμαυρους» να φιλοξενούνται στην έδρα του Αήττητου Σπάτων.

- Άρης

Τη 2η αγωνιστική η ομάδα του Πάκο Ερέρα θα υποδεχθεί τον Αήττητο Σπάτων και την 3η αγωνιστική οι «κίτρινοι» θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη.

- Ηρακλής

Ο Ηρακλής θα ταξιδέψει την 1η αγωνιστική στη Σαντορίνη για να αγωνιστεί κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου, ενώ τη 2η αγωνιστική θα υποδεχθεί στο Καυτανζόγλειο τον Ατρόμητο. Το πρόγραμμα των «κυανολεύκων» κλείνει στην έδρα του, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

- Απόλλων Πόντου

Τέλος, ο Απόλλων Πόντου θα ταξιδέψει πρώτα στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο, στη 2η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο στην Καλαμαριά, ενώ στην τελευταία θα αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Λάρισα.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1oς όμιλος: Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Θύελλα Καμαρίου

2oς όμιλος: ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας, Βόλος

3oς όμιλος: Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Κισσαμικός, Ιεράπετρα

4oς όμιλος: ΠΑΟΚ, Άρης, Εργοτέλης, Αήττητος Σπάτων

5oς όμιλος: Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Άρης Αβάτου

6oς όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα, Απόλλων Παραλιμνίου.

7oς όμιλος: Ξάνθη, ΟΦΗ, Κασσιόπη, Νίκη Βόλου

8oς όμιλος: Πανιώνιος, ΑΕΛ, Απόλλων Πόντου, Ηρόδοτος