Skip to main content

Ντιμιτρόφ: Η καλύτερη λύση για όλους η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι από τις διαπραγματεύσεις, η ΠΓΔΜ πήρε το καλύτερο δυνατό, όπως και η Ελλάδα.

Την άποψη πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί την καλύτερη λύση για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, εξέφρασε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε πως «σε μερικά χρόνια, με δίκαιη πολιτική και ανοιχτή επικοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών θα διερωτάται "γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;"».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι από τις διαπραγματεύσεις, η «Μακεδονία» πήρε το καλύτερο δυνατό, όπως και η Ελλάδα, την ώρα που ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη χώρα του, αλλά και τη συνεργασία με τους γείτονες.

«Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις και στις δύο χώρες ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση, στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, "επιτίθενται" στη Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδόν ρητορική, καταδεικνύει ότι η συμβιβαστική λύση για το περίπλοκο αυτό ζήτημα είναι καλή και ισορροπημένη».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί πλήρως και θεωρεί ότι η ευθύνη για την τύχη της, πλέον, βρίσκεται στα χέρια του Κοινοβουλίου, όπου η εξασφάλιση της πολιτικής στήριξης για τη Συμφωνία αποτελεί πραγματική πρόκληση.