Skip to main content

Ντιμιτρόφ: Με τον Κοτζιά γίναμε φίλοι - Συνεχίζουμε με τη συμφωνία

Μέσα σε έναν χρόνο, καταφέραμε κάτι που θεωρούνταν ακατόρθωτο τα τελευταία 27 χρόνια και ολοκληρώσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο ΥΠΕΞ

Την ισχυρή δέσμευση των Σκοπίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και τη φιλία που ανέπτυξε με τον πρώην Έλληνα υπουργό Εξωτερικών υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στη δήλωσή του για την παραίτηση Κοτζιά. 

«Με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, περάσαμε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά μήνες έντονων συνομιλιών στη διάρκεια των οποίων γίναμε αληθινοί φίλοι. Μέσα σε έναν χρόνο, καταφέραμε κάτι που θεωρείτο ακατόρθωτο τα τελευταία 27 χρόνια - και ολοκληρώσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, οικοδομώντας μια γέφυρα φιλίας και αποδεικνύοντας ότι η περιοχή μας μπορεί να επιλύσει διαφορές και να δημιουργήσει ένα κοινό μέλλον», αναφέρει αρχικά ο κ. Ντιμιτρόφ.

Απευθυνόμενος, στον κ. Κοτζιά σημειώνει: «Νίκο, σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές προκλήσεις. Από πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με μια ισχυρή δέσμευση να ολοκληρώσουμε αυτή την ιστορική λύση συνεργαζόμενοι με τις άλλες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Αθήνα».