Skip to main content

Ντοκουμέντο: Τα ευρήματα ΕΛΑΣ για την επίθεση με βιτριόλι (φωτο+vid)

Στη δημοσιότητα ντοκουμέντα μέσα από τη δικογραφία για την υπόθεση - Η δραματική κατάθεση της Ιωάννας και η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης

Φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης με το βιτριόλι φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Καρέ από τις κινήσεις της δράστιδος, η περούκα, τα ρούχα που φορούσε και το μαύρο σακίδιο που κουβαλούσε αλλά και ο διάλογος που είχε με την εταιρεία που παρήγγειλε το ταξί παρουσιαζόμενη ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου.

Όπως προκύπτει από τον διάλογο της 35χρονης με το ταξί, η γυναίκα εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την κλήση από τηλεκάρτα, είπε ότι έχει βλάβη το κινητό της, κάλεσε το ταξί για την επόμενη μέρα και ζήτησε να το προπληρώσει.



Όπως αποκαλύπτεται στη δικογραφία, η Ιωάννα στην κατάθεσή της όταν της ζήτησαν να περιγράψει τη δράστη είπε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντίλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και μαλλιά. Ήταν αδύνατη και εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πιο κοντή από εμένα στο ύψος, αλλά εγώ φορούσα τακούνια περίπου 9 πόντους. Τα ρούχα της ήταν σκούρα και είχε μακρυμάνικο πανωφόρι, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Η ηλικία της μου φάνηκε 30-40 ετών... ».



Σε ό,τι έχει να κάνει με το οξύ, είπε ότι «τη στιγμή της επίθεσης η ποσότητα του υγρού που μου έριξε στο πρόσωπο ήταν πολύ μεγάλη. Και με μία μόνο κίνηση. Γι αυτό τον λόγο συμπέρανα ότι το δοχείο που είχε μέσα το υγρό είχε μεγάλο στόμιο».



Βίντεο - Η στιγμή της προσαγωγής

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής της 35χρονης που είναι η βασική ύποπτος για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσίευσε το protothema.gr, φαίνεται η 35χρονη γυναίκα να βγαίνει ανυποψίαστη από το διαμέρισμά της, την Πέμπτη το πρωί, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αβύδου στου Ζωγράφου και λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της πολυκατοικίας της να συλλαμβάνεται από τους άνδρες της Ασφάλειας.

Οι άντρες της αστυνομίας οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις της όλο αυτό το διάστημα, μόλις την είδαν να κατεβαίνει από το διαμέρισμά της και να βγαίνει στο δρόμο, την
πλησίασαν και τη συνέλαβαν.