Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη αλλά απολύτως εφικτή άσκηση.

Μήνυμα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στα ΝΕΑ.

«Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο» τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις επισημαίνοντας πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές «είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη».

«Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπογράμμισε πως θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία «θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

Αναφορικά με το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «όπως πάντα η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της όποτε και όπου μπορεί. Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα».

Σχετικά με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ανέφερε ότι «συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της περιμέτρου που έχει ορίσει το Eurogroup».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ