Skip to main content

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο».

Το ενδεχόμενο απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία εξετάζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής, στον Λευκό Οίκο τη Μ. Τρίτη: «Θέλω να φύγουμε από τη Συρία. Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως θα μπορούσαν να έχουν καλές σχέσεις, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, Μπρετ ΜακΓκερκ, δήλωσε σε φόρουμ στην Ουάσιγκτον πως «βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή είναι η αποστολή μας, δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε».