Skip to main content

Ντόσα Τζούνιορ στη Voria: Φαβορί ο Άρης αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί

Ο αρχηγός της ΑΕΛ Λεμεσού δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η ομάδα του είναι έτοιμη να τους βάλει δύσκολα.

Την ανυπομονησία του για την έλευση των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων της ΑΕΛ Λεμεσού με τον Άρη εξέφρασε παραχωρώντας συνέντευξη στη Voria.gr, ο Ντόσα Τζούνιορ.

Ο αρχηγός των «λεόντων» παραδέχθηκε πως οι Θεσσαλονικείς είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική και έτοιμη να βάλει δύσκολα στο συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη.

Παράλληλα, ο 32χρονος Πορτογάλος -διεθνής με την Εθνική Κύπρου- στόπερ ανέφερε πως μίλησε ήδη με τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΛ και νυν παίκτη των «κιτρινόμαυρων», Ούγκο Σόουζα με τους δύο να περιμένουν την πρώτη ευρωπαϊκή σύγκρουση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Voria o ηγέτης της κυπριακής ομάδας:

-Ντόσα μετά από δύο χαμένους τελικούς πήρες κύπελλο με την ΑΕΛ και μάλιστα ήσουν MVP του τελικού. Στην πρώτη σου θητεία είχες κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Ποιοι στόχοι θεωρείς πως σου έχουν μείνει ακόμη να εκπληρώσεις με την ομάδα;

«Ανανέωσα για δύο ακόμη χρόνια επειδή πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω πετυχαίνοντας πολλά ακόμη με την ΑΕΛ Λεμεσού. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα για μένα να είμαι μέλος αυτών των δύο σημαντικών κατακτήσεων τις οποίες περίμεναν και χρόνια οι οπαδοί μας».

-Ανανέωσες πρόσφατα το συμβόλαιό σου με τους «λέοντες», είσαι αρχηγός και ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές του κλαμπ. Θεωρείς τον εαυτό σου πλέον ως τον ηγέτη της ΑΕΛ;

«Για να είμαι ειλικρινής δέχθηκα με μεγάλη υπερηφάνεια το να είμαι αρχηγός της ομάδας όταν μου το πρότεινε ο προπονητής και θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους συμπαίκτες μου το τι σημαίνει να παίζει κανείς για την ΑΕΛ Λεμεσού. Τις αξίες αυτού του κλαμπ, τη σημασία των οπαδών μας και πως είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε πρέπει να δίνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό κυρίως για εκείνους.

Προσπαθώ να είμαι καλό παράδειγμα για όλους στην ομάδα και αν είναι εφικτό να εμπνέω τους νεότερους παίκτες για το μέλλον τους καθώς αυτό ήταν που μου δίδαξαν άλλοι (όπως ο νυν προπονητής Ντούσαν Κέρκεζ), όταν ήμουν νεότερος ξεκινώντας να αγωνίζομαι για την ΑΕΛ Λεμεσού».

-Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου είχες δηλώσει πως «η ΑΕΛ δεν είναι πλούσια όπως άλλες ομάδες αλλά είναι πάθος, θρησκεία και όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι με σκληρή δουλειά». Θεωρείς πως είναι εφικτός στόχος η είσοδος στους ομίλους του Europa League;

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές έχοντας στο μυαλό πως ο Άρης είναι φαβορί».

-Παίκτες, στελέχη της ΑΕΛ και ο προπονητής Κέρκεζ έχρισαν τον Άρη ως φαβορί για την πρόκριση. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Άρη; Θεωρείς και εσύ ότι είναι φαβορί για την πρόκριση ή πιστεύεις πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες;

«Έχουν περισσότερα όπλα από εμάς όπως έχει και ο ΑΠΟΕΛ ή όπως είχαν στην Ευρώπη εναντίον μας για παράδειγμα οι Πάρτιζαν και Μαρσέιγ. Πάντα όμως η ΑΕΛ Λεμεσού κατάφερνε να βρει τον τρόπο για να ανταγωνίζεται τους αντιπάλους της».

-Κλείνοντας γνωρίζεις κάποιους από τους ξένους παίκτες της ελληνικής ομάδας; Μάλιστα με τον συμπατριώτη σου, Ούγκο Σοουζα ήσασταν συμπαίκτες στην ΑΕΛ τη χρονιά του πρωταθλήματος. Θα ήθελες να του στείλεις κάποιο μήνυμα ενόψει των δύο ευρωπαϊκών αγώνων;

«Ήμασταν συμπαίκτες με τον Ούγκο Σοουζα το 2012 και ήδη μιλήσαμε μετά την κλήρωση. Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω, απλά περιμένουμε για την 25η Ιουλίου ώστε να αναμετρηθούμε στο πρώτο παιχνίδι!».