Skip to main content

Ντου από μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου (video)

Μπαίνοντας στο γραφείο της υπουργού, όπου βρισκόταν η ίδια αλλά και η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ.

Ντου έκαναν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, εισβάλλοντας μέχρι και στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Λόγω της ψήφισης των μέτρων για την τρίτη αξιολόγηση και την τροπολογία για το δικαίωμα στην απεργία, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή, τα μέλη του ΠΑΜΕ αντέδρασαν έντονα.

Μπαίνοντας στο γραφείο της υπουργού,  όπου βρισκόταν η ίδια αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ.

 

Κατηγόρησαν μάλιστα την υπουργό ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, καθώςη ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει πίσω το νέο πλαίσιο για την απεργία.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι στην υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό.

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Έχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» τόνιζε η υπουργός στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ.

«Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός Εργασίας εν συνεχεία στους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει.

Αχτσιόγλου: Ακατανόητη η σημερινή εισβολή

Σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι οι διαδηλωτές αρνήθηκαν τον διάλογο, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας.

Η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου ακόμη και οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

Όπως αποδείχτηκε όμως, οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

Στις 22/11/2017 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, όπου και τους ενημερώσαμε πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους.

Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας».