Skip to main content

Ντράγκι: Απολογισμός για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τον ρόλο της Δύσης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η G20 αποτελεί τον φυσικό χώρο όπου μπορεί να ξεκινήσει μια διεθνής συνεργασία, η οποία θα συνεδριάσει τέλος του μήνα

Σε αποψινές δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai, o Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στον ρόλο των χωρών της Δύσης.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε:

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να προβληματισθούμε σχετικά με την εμπειρία αυτή. Ξέρουμε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι η πρώτη απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην επίθεση κατά των Δίδυμων Πύργων. Κατά συνέπεια, ο απολογισμός αυτός δεν αφορά μόνον τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αλλά όλη την περασμένη εικοσαετία και τον ρόλο της Δύσης στον αραβικό κόσμο».

Σε σχέση με τις μελλοντικές κινήσεις και εξελίξεις, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε:

«Ακόμη πιο σημαντικό από τους απολογισμούς και το παρελθόν, είναι να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές κινήσεις. Κατά την άποψη της Ιταλίας, το μέλλον συμπεριλαμβάνει την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων, των γυναικών, και την προστασία όλων όσων εξετέθησαν τα περασμένα χρόνια για να προστατέψουν τα δικαιώματα αυτά στο Αφγανιστάν».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, τέλος, ότι «η G20 αποτελεί τον φυσικό χώρο όπου μπορεί να ξεκινήσει μια διεθνής συνεργασία» και ότι «θα συνέλθει σύντομα και η G7, ενώ στο τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η Ομάδα των Είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G20) με θέμα τις γυναίκες, στη Σάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε της Ιταλίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ