Skip to main content

«Ντρίπλα» στους τραπεζίτες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας

Σχεδιάζει να κλείσει το διάλογο για τα νομοσχέδια που αφορούν στις τράπεζες μέσα σε μια εβδομάδα, για να ανακοινώσει μέτρα άμεσα.
Με μια ντρίμπλα, η οποία σκοπό έχει να αιφνιδιάσει τους τραπεζίτες, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει, αλλά και να κλείσει το διάλογο για την προστασία των δανειοληπτών και την ενίσχυση της ρευστότητας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες της Voria.gr ότι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομίας κι Ανταγωνιστικότητας το οποίο έχει καλέσει τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, αλλά και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε συζήτηση, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι τραπεζίτες, όμως, προετοιμάζονται για μια διαβούλευση- βραχείας έστω – διαρκείας, η οποία δεν θα περιορισθεί, σε καμία περίπτωση, σε μια συνάντηση. Άλλες πάντως φαίνεται να είναι οι βουλές της κ. Λούκας Κατσέλη, όπως διαρρέεται από το υπουργείο της. Το γεγονός αυτό, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εύθραυστες ούτως ή άλλως σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, οι οποίοι απειλούν ότι σε αυτή την περίπτωση θα καταφύγουν για προστασία στην ΕΚΤ.