Skip to main content

Ο Αβραμόπουλος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την παράταξη Μπουτάρη, αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος, από την παράταξη Γκιουλέκα, και γραμματέας η Ελένη Τζιούτζια από την παράταξη του Παπαθεμελή.

Ο κ. Αβραμόπουλος στην πρώτη του ομιλία τόνισε:

-Οι δύσκολες οικονομικές  συνθήκες βρίσκουν τη Θεσσαλονίκη τραυματισμένη και απαξιωμένη, πολιτιστικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη, οικονομικά περιθωριοποιημένη και το Δήμο επιβαρημένο με οικονομικά σκάνδαλα και δυσεπίλυτα προβλήματα

-Τη νέα Δημοτική Ηγεσία την συναπαρτίζουν άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές ή πολιτικές προελεύσεις, άνθρωποι που έχουν διανύσει διαφορετικές πορείες στην προσωπική ή την επαγγελματική τους ζωή, που έχουν υπηρετήσει τα κοινά με διαφορετικούς τρόπους και από διαφορετικές θέσεις

-Περίπου 7 στους 10 από τους δημοτικούς συμβούλους εκλέγονται για πρώτη φορά. Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι νέοι και στην ηλικία.

-Στο νέο δημοτικό συμβούλιο ας πείσουμε τους πολίτες πως δεν είμαστε αποκομμένοι γραφειοκράτες, που αναλώνουν το χρόνο τους σε ατέλειωτες και αδιάφορες συνεδριάσεις, ερήμην των πραγματικών αναγκών και των προβλημάτων τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης πρότεινε να συζητηθεί στις πρώτες συνεδριάσεις ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του, και το προεδρείο αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξήρε τη σημασία των Επιτροπών και κάλεσε και τα αναπληρωματικά μέλη να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, οι οποίες θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 4 μετά το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα με το προεδρείο εκλέχτηκαν και τα μέλη των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής που εξήγγειλε εδώ και εβδομάδες ο Δήμαρχος Μπουτάρης. Επικεφαλής αντίστοιχα θα είναι οι αντιδήμαρχοι Χασδάϊ Καπόν και Ανδρέας Κουράκης.

Στη οικονομική επιτροπή του Χασδάι Καπόν τα μέλη θα είναι οι Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Μαρία Σταυρίδου, Πέτρος Λεκάκης, Χρήστος Ελευθεριάδης, Ελευθέριος Κιοσέογλου, Πολυξένη Δρίτσα, Κωνσταντίνος Καζαντζίδης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Μάκη Στεργίου. Τα δε αναπληρωματικά μέλη οι  Γεώργιος Γεράκης, Θεοδώρα Λιψιστινού, Στεφανία Τανιμανίδου, Θεόφιλος Πατέλης, Άννα Ευθυμίου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με επικεφαλής τον Ανδρέα Κουράκη εξελέγησαν οι Άννα Αγγελίδου –Πολυχρονιάδου, Δήμητρα Αγκαθίδου, Γεώργιος Δημαρέλος, Γιώργος Γεράκης, Αθανάσιος Παπάς, Θεμιστοκλής Σεβαστιάδης, Βασίλης Γάκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Σωτήριος Ζαριανόπουλος και Χρήστος Μάτης. Αναπληρωματικά μέλη οι Στέλιος Κανάκης, Αντωνιος Καρούμπης, Έλλη Χρυσίδου, Γιώργος Ασπασίδης, Ανθή Σαλαγκούδη, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.