Skip to main content

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin

Πληρωμές σε Bitcoin θα δέχεται ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris, όπως ανήγγειλε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ χθες Τρίτη

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, ανήγγειλε χθες Τρίτη ότι ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris θα δέχεται προσεχώς πληρωμές σε Bitcoin.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την προσφορά πτήσεων στους Σαλβαδοριανούς», ενώ η εταιρεία θα γίνει «η πρώτη στον κόσμο που θα αποδέχεται (πληρωμές σε) Bitcoin και φυσικά το (ψηφιακό) πορτοφόλι Chivo», σημείωσε ο κ. Μπουκέλε, σχολιάζοντας μέσω Twitter εκδήλωση της εταιρείας που έγινε με βιντεοδιάσκεψη.

Ορισμένοι ακόμη αερομεταφορείς, όπως η TAR Airlines του Μεξικού, έχουν επίσης εξαγγείλει πως θα δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

Το Chivo είναι το ψηφιακό πορτοφόλι που δημιούργησε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της αναγνώρισης του Μπιτκόιν ως επίσημου νομίσματος της χώρας, πέραν του δολαρίου.

Ο αερομεταφορέας Volaris, που έχει την έδρα του στο Μεξικό, διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να δώσει στους πελάτες του στο Ελ Σαλβαδόρ τη δυνατότητα να πληρώνουν με το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως έδωσε την άδεια σε θυγατρική της Volaris να αρχίσει πτήσεις στη χώρα.

Η κυβέρνηση του κ. Μπουκέλε δικαιολόγησε την αναγνώριση του Μπιτκόιν επικαλούμενη το ότι μπορεί να μειώσει το κόστος της μεταφοράς χρημάτων στη χώρα από τα τρία εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό, 2,5 εκατ. εκ των οποίων ζουν στις ΗΠΑ. Τα εμβάσματα από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν το 22% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Σαλβαδόρ.

Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους και προειδοποίησαν το Σαν Σαλβαδόρ ότι το εγχείρημα ενέχει αρκετούς κινδύνους.