Skip to main content

Αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στον Θερμαϊκό για τον Σταυρό(φωτο + vid)

Ρεκόρ συμμετοχών για τα τελευταία χρόνια με 30 άτομα να βουτάνε στα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Σταυρό παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Παρά το τσουχτερό κρύο 30 άτομα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να πιάσουν τον Σταυρό, κατά τον Αγιασμό των Υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Μιχάλης Αποστολίδης, 34 ετών, ο οποίος έχει βουτήξει αρκετές φορές την ημέρα των Θεοφανείων, αλλά ήταν η πρώτη φορά στον Θερμαϊκό κόλπο.

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία και τη δοξολογία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άνθιμου, κληρικοί και λαϊκοί, μαζί με τους επισήμους, κατηφόρισαν στην παραλία στο ύψος της Αγίας Σοφίας για τον αγιασμό των υδάτων.


«Το πνεύμα το Άγιο φωτίζει σήμερα τη Ρωμιοσύνη, την Ελλάδα και μας επιτρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη και αγωνιστικό φρόνημα για το μέλλον» είπε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.


«Σ΄ αυτή τη σημαντική μέρα για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή φώτιση, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.



«Πιστεύω ότι αυτή η μέρα θα φέρει τη φώτιση στα μυαλά που λαμβάνουν αποφάσεις για το σήμερα και για το αύριο της Ελλάδος», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

«Η πατρίδα μας, ο τόπος, ο λαός έχει και τις δυνάμεις που χρειάζονται και τις δυνατότητες για να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν», είπε ο Μάρκος Μπόλαρης και ευχήθηκε «φώτα ολόφωτα», χρησιμοποιώντας τη φράση από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το πρωί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Θερμαϊκό.