Skip to main content

Ο ιθύνων νους πίσω από την έκδοση του επταετούς ομολόγου

Ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δουλεύει ήδη για την JP Morgan και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει αποφασιστικό ρόλο.

Ελάχιστη ήταν τελικώς η συμμετοχή του Στ. Παπαδόπουλου στην έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου που θα ανακοινωθεί πιθανότατα σε λίγες ώρες. Ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δουλεύει ήδη για την JP Morgan και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει αποφασιστικό ή οποιονδήποτε άλλο λόγο σε αυτή την έκδοση.

Αντιθέτως, λοιπόν, με ό,τι λέγεται και γράφεται τις τελευταίες μέρες, η Voria.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τη δουλειά όλη την "έβγαλε" ο αντικαταστάτης του στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσάκωνας, ο οποίος τελικώς δείχνει να αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσάκωνας ήταν επί σειρά ετών Νο2 στον ΟΔΔΗΧ και λειτουργούσε υπό την σκιά του κ. Παπαδόπουλου.

Ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από την εποχή που στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Ωστόσο, ήταν από τους ελάχιστους που παρέμειναν στην θέση τους μετά την εναλλαγή που σημειώθηκε στην κυβερνητική εξουσία το 2015 και αποχώρησε μόλις τώρα, όταν αποφάσισε να μετακομίσει στον ιδιωτικό τομέα.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε επικεφαλής της JP Morgan  στο κομμάτι της Ελλάδας από τις αρχές Ιανουαρίου. Εχει την έδρα του στο Λονδίνο, ωστόσο θα βρίσκεται στην Αθήνα τις περισσότερες μέρες του χρόνου, για ευνόητους λόγους.