Skip to main content

O Ai Weiwei σχεδίασε μάσκες προστασίας για φιλανθρωπικό σκοπό

Είναι διαθέσιμες μεμονωμένα ή σε σετ των 4 ή 20 μασκών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ηλιόσπορους, το μεσαίο δάχτυλο και μυθικά όντα.

Μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό σχεδίασε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei, από των οποίων τις πωλήσεις τα έσοδα θα δοθούν στη Human Rights Watch, τη Refugees International και τη Médecins Sans Frontières.

Είναι διαθέσιμες μεμονωμένα ή σε σετ των 4 ή 20 μασκών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ηλιόσπορους, το μεσαίο δάχτυλο και μυθικά όντα. Οι συλλογές είναι η σειρά «Shanhajing», η σειρά «Δάχτυλο» και η σειρά «Ελεύθερη Έκφραση» και πωλούνται στην πλατφόρμα ebay, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η πανδημία της Covid-19 είναι μια ανθρωπιστική κρίση. Αμφισβητεί το πώς κατανοούμε τον 21ο αιώνα και προειδοποιεί για τους κινδύνους που έπονται.Ζητά από κάθε άτομο να δράσει, και μόνος και συλλογικά» έγραψε ο Ai Weiwei. «Δεν αρκεί να στοχαζόμαστε για τις νέες συνθήκες και να περνάμε τον καιρό χωρίς να "κατοικήσουμε" πλήρως αυτή τη στιγμή. Κάνοντας πράξη την εσώτερη ανάγκη του καθενός να συμμετέχει δίνει καινούργιο νόημα στη ζωή την περίοδο της Covid.

Φωτογραφία - Ai Weiwei Studio