Skip to main content

Η προτίμηση του Τσίπρα στον Καμμένο και τα αντίποινα των Ρώσων

Δεν είναι λίγο πράγμα για τον Νίκο Κοτζιά να προτιμήσει ο Τσίπρας τον "λαϊκιστή" -όπως αποκάλεσε τον Καμμένο-, από εκείνον.

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Κοτζιά περίμενε την αφορμή για να εκδηλωθεί. Η ρήξη με τον πρωθυπουργό έχει βάθος χρόνου, αλλά και η αφορμή ήταν σημαντική. Δεν είναι λίγο πράγμα να προτιμήσει ο Τσίπρας τον "λαϊκιστή" -όπως αποκάλεσε τον Καμμένο-, από εκείνον.

Μόνον που ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ αφενός έχει περισσότερους βουλευτές από το "Πράττω", και αφετέρου έχουν και οι δύο τις ίδιες "άκρες". Δεν έχει σημασία που ο Καμμένος τις απέκτησε αργότερα, φαίνεται πως είναι το ίδιο ισχυρές.

Πριν πάει προχθές ο πρώην υπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, διέρρευσε η πληροφορία ότι ίσως παραιτηθεί [οι πληροφορίες δεν έχουν ποδαράκια να περπατάνε, να κάνουν μόνες τους διαρροές, κάποιοι τις σπρώχνουν], αλλά δεν μάσησε ο Α. Τσίπρας, και δέχθηκε την παραίτηση αμέσως.

Ίσως και θυμωμένος, επειδή δεν είχε τον χρόνο να το πολυσκεφθεί, αφού σε λίγο έφευγε στο αεροδρόμιο, κι έτσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αναλάβει ο ίδιος το ΥΠΕΞ. Η αλήθεια είναι, ότι αν μείνει εκεί για πολύ χρόνο, θα λέμε "που είσαι Κοτζιά". Οι διαπραγματεύσεις του Τσίπρα έχουν γνωστό αποτέλεσμα.

Μετά τους θετικούς επιστήμονες που έφριξαν με όσα ετοιμάζει ο Γαβρόγλου και η γνωστή εθνομηδενιστική παρέα του υπουργείου α-Παιδείας, την σκυτάλη πήραν οι Φιλόλογοι. Υποβάθμιση Αρχαιότητας και Βυζαντίου βλέπουν στις προτεινόμενες αλλαγές του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το μάθημα της Ιστορίας.

Παράλληλα διογκώνεται υπέρμετρα η Νεότερη Ιστορία [ε, να μη γεμίσουμε το βιβλίο με αντάρτικες ιστορίες των κομμουνιστών κατά των Ελλήνων στρατιωτών;], όπως επισημαίνουν τονίζοντας ότι σχέδιο Γαβρόγλου οδηγεί σε ιδεολογικοποίηση της Ιστορίας. Τώρα, λέω εγώ, τα σχολεία αντί για επιστήμονες θα βγάζουν... ΣΥΡΙΖΑίους.  

Στην φωτιά στο Μάτι δεν βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί. Έχει να πει κάτι ο Τόσκας -αλλά και ο πρωθυπουργός- όταν το βράδυ του εγκλήματος δήλωναν πως υπάρχουν κάτι παραπάνω από ενδείξεις εύρεσης εμπρηστικών μηχανισμών; Δεν θα πει… Η παραπλάνηση είναι μέσα στο αίμα τους.

Τέρμα και οι Ρώσοι του θρησκευτικού τουρισμού. Αμάρτημα που οφείλει να αναφέρεται στην εξομολόγηση αποτελεί στο εξής για τα μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η προσευχή σε ναούς που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σ’ αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα παρεκκλήσια των μονών του Αγίου Ορους. «Αν οι πιστοί προσευχηθούν σε απαγορευμένους ναούς, υποχρεούνται να μετανοήσουν για το αμάρτημα αυτό στην εξομολόγηση», λέει η εντολή. Ουσιαστική απαγόρευση των Ρώσων για θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ συντονισμένα, καταφέρονται εναντίον των αστυνομικών που δεν αντέδρασαν στην επίθεση "λεγεώνας των ξένων" κατά του Α.Τ. Ομόνοιας. Ότι η πολιτική ηγεσία τους έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορούν να πράξουν ότι πράττουν οι Αστυνομίες όλου του κόσμου, αυτό δεν το συζητούν. Φταίνε πάντα τα 20χρονα παιδιά των 600 ευρώ, ενώ οι προϊστάμενοί τους προάγονται.

«Αν μας δώσουν εντολή μπορούμε να συλλάβουμε κουκουλοφόρους», είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μη περιμένεις φίλε μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους χρειάζεται τους κουκουλοφόρους. Αύριο στις διαδηλώσεις ως αντιπολίτευση, ποιοι θα είναι μπροστά;