Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ξέφυγε από το κέντρο της πόλης και γνώρισε από κοντά την περιοχή του Ευόσμου.

Γεύση από δυτική Θεσσαλονίκη πήρε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ξέφυγε από το κέντρο της πόλης και γνώρισε από κοντά την περιοχή του Ευόσμου.

Κατέληξε για φαγητό μάλιστα στο γνωστό τσιπουράδικο «Με ή Άνευ», όπου δοκίμασε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με τη φροντίδα της Μαρίας Κετζάκη και με παρέα τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Μίλτο Τασούλη.

Ο τελευταίος έγραψε σε σχετική ανάρτηση (από την οποία και η φωτογραφία):

«Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας, ο χώρος για να αναπτυχθεί όλη η Θεσσαλονίκη. Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr., ξεναγήθηκε στον Εύοσμο, για να γνωρίσει τη δυτική όψη της Θεσσαλονίκης. Να δει την «άλλη» Θεσσαλονίκη. Τη Θεσσαλονίκη των νέων, τη Θεσσαλονίκη που παίρνει τις τύχες της στα χέρια της, τη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας. Εδώ που χτυπά η καρδιά της προοπτικής, της ελπίδας, της δημιουργίας. Χαρήκαμε που τον φιλοξενήσαμε και μπορέσαμε να μοιραστούμε σκέψεις και εικόνες. Φυσικό δεν ήταν να καταλήξει στο «Με ή Άνευ»; Παραδοσιακές γεύσεις, που μυρίζουν Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία. Μακάρι όλοι οι διπλωμάτες να ήταν τόσο ανθρώπινοι. Ευχαριστούμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ