Skip to main content

Ο Αμπντελάκ Νούρι ξύπνησε από κώμα 2,5 ετών! (video)

Ο 22χρονος Ολλανδομαροκινός παίκτης που είχε καταρρεύσει στο φιλικό του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης το 2017 μπορεί και επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Χαμόγελα σκόρπισε ο Αμπντελάκ Νούρι καθώς η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή του Άγιαξ ανακοίνωσε ότι ξύπνησε από το κώμα που βρέθηκε και μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος Ολλανδομαροκινός μεσοεπιθετικός είχε καταρρεύσει σε φιλικό του «Αίαντα» εναντίον της Βέρντερ Βρέμης στις 8 Ιουλίου 2017 στην Αυστρία καθώς υπέστη καρδιακή αρρυθμία και έκτοτε έπεσε σε καταστολή με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Μάλιστα, ο αδερφός του νεαρού, Αμπντεραχίμ μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αμπντελάκ Νούρι στην τηλεοπτική εκπομπή «De Wereld Draait Door» αναφέροντας:

«Κοιμάται, τρώει, αλλά πάντα στο κρεβάτι. Σε καλές στιγμές υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας. Τότε κουνάει τα φρύδια του. Απλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Τώρα που βρίσκεται στο σπίτι, είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τότε που ήταν στο νοσοκομείο. Το καταλαβαίνει πως είναι στο σπίτι, σε γνώριμο περιβάλλον, με την οικογένειά του. Δεν συμπεριφερόμαστε λες και είναι άρρωστος. Του μιλάμε και βλέπουμε μαζί ποδόσφαιρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι του αρέσει. Μερικές φορές χαμογελάει. Είναι καλό για εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προβάλει ένα συγκινητικό βίντεο για τον Αμπντελάκ Νούρι πριν την πρώτη αναμέτρηση απέναντι στον Άγιαξ τον περασμένο Αύγουστο στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με μήνυμα στα μάτριξ του γηπέδου «Stay Strong Appie».