Skip to main content

Ο Ανδρεάδης διαψεύδει τις φήμες για εξαγορά της ΣΑΝΗ ΑΕ

H ΣΑΝΗ ΑΕ και η Ikos Resorts ακολουθούν δρόμους παράλληλους, παρά τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με το αμερικανικό fund Οak Tree.

Τελείως ανυπόστατες είναι οι φήμες που θέλουν ποσοστό της ΣΑΝΗ ΑΕ, να έχει περάσει στα χέρια του αμερικανικού fund Οak Tree, δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης, τόνισε ότι η ΣΑΝΗ ΑΕ, με το Sani Resort, συνεχίζει το δικό της δρόμο "κτίζοντας" ένα συγκρότημα ολοένα υψηλότερων προδιαγραφών, παράλληλα με τα Ιkos Resorts στα οποία συνεργάζεται με εταίρο την Oak Tree Capital.

"Η μόνη εξέλιξη που υπάρχει σε ό,τι αφορά στη συνεργασία μας με την Oak Tree, είναι ότι η ΣΑΝΗ ΑΕ ανέλαβε το μάνατζμεντ των Ikos. Τα ΣΑΝΗ με τα Ikos κινούνται σε δρόμους παράλληλους. Τα συγκροτήματα της Ikos Resorts ανήκουν στην κατηγορία των all inclusive hotels και σκοπός είναι η ανάπτυξή τους πανελλαδικά, ίσως και σε σημεία της Μεσογειου εκτός Ελλάδος".

Τα ΣΑΝΗ (σ.σ. ανήκουν στις οικογένειες Ανδρεάδη και Ζησιάδη), αντιθέτως, έχουν σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ χρόνο με το χρόνο επενδύουν στη διαφορετικότητα, στο exclusivity, των resorts της πολύ υψηλής κατηγορίας.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης -πρόεδρος και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων- η ΣΑΝΗ ΑΕ πρόκειται να συνεχίσει επενδυτικά στο Sani Resort, το οποίο διαθέτει εκτάσεις τόσο για την αύξηση της δυναμικότητάς του, όσο και την συμπλήρωση του συγκροτήματος με πρόσθετες υποδομές.

Σε ό,τι αφορά τη σεζόν που μόλις τελείωσε, τόσο τα ΣΑΝΗ, όσο και τα δύο ξενοδοχεία της Ikos (σ.σ Οceania και Olivia), είχαν πληρότητες άνω του 90%, ενώ η ΣΑΝΗ ΑΕ, για μία ακόμη χρονιά, είχε αύξηση στο τζίρο.

Αναφερόμενος ειδικά στο επενδυτικό πλάνο της Ikos Resorts, ο κ. Ανδρεάδης είπε πως η εταιρεία έχει καταστρώσει τα σχέδιά της, τα οποία όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν στο περιβάλλον που... δεν υπάρχει σήμερα στη χώρα, δηλαδή χωρίς να έχει διαμορφωθεί το φορολογικό πλαίσιο, χωρίς αναπτυξιακό νόμο, χωρίς να έχει προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.