Skip to main content

Ο Ανδρουλάκης επιμένει στο ερώτημα γιατί παρακολουθείτο από την ΕΥΠ - Αιχμές και κατά ΕΛΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα που ακολούθησαν επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με γραπτή του δήλωση καταγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με τους Πράσινους αποφάσισαν να μην τον καλέσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης λογισμικών παρακολούθησης, όπου πραγματοποιείται δημόσια ακρόαση για τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, μολονότι, όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής μέχρι τώρα στον οποίο βρέθηκε να έχει γίνει απόπειρα παγίδευσης στο κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, και ενώ, όπως αποκαλύφθηκε συγχρόνως, τον παρακολουθούσε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια», τονίζει και προσθέτει ότι αυτή είναι η επιδίωξη από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης και των φιλικών προς αυτή Μέσων, να υποβαθμίσουν και να γελοιοποιήσουν την καταγγελία του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ότι οι υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, μαζί με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, προσπάθησαν να παραπλανήσουν την ελληνική Βουλή. «Όμως χάρη στην έρευνα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στις 5 Αυγούστου αποκαλύφθηκε πως οι μυστικές υπηρεσίες της ίδιας μου της χώρας με παρακολουθούσαν για "λόγους εθνικής ασφάλειας", από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021. Η περίοδος συμπίπτει απόλυτα με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου (21 Σεπτεμβρίου) αλλά και την προεκλογική περίοδο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο εκλέχτηκα πρόεδρος στις 12 Δεκεμβρίου 2021. Η παρακολούθησή μου τερματίστηκε λίγες ημέρες μόνο μετά», επισημαίνει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκθέτει αναλυτικά τα γεγονότα που ακολούθησαν επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς υποστηρίζει ότι «ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρνούνται να πουν δημόσια το λόγο της παρακολούθησής μου, προτάσσοντας λόγους εθνικής ασφαλείας. Το ίδιο έκαναν και ενώπιον της Βουλής όπου οι υπαίτιοι προέβαλαν λόγους απορρήτου, θέτοντας εαυτούς και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας υπεράνω του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού ελέγχου».

Δηλώνει ότι θα  επιμείνει μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας και δεν θα επιτρέψει σκιές σε μια πορεία αξιοπρέπειας. «Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση παρακολούθησής μου δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και προστασίας των θεσμών. Για αυτό πρέπει να πέσει άπλετο φως», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια στα εξής ερωτήματα:

- Γιατί ενώ επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος, έγινα ξαφνικά μόλις έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σταμάτησα να είμαι με την εκλογή μου;

- Ποιος είναι ο λόγος της παρακολούθησής μου;

- Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι;

- Ποιος έχει και για λογαριασμό ποιου χρησιμοποιεί το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ Predator, το οποίο μπορεί να βιντεοσκοπεί τη ζωή ενός ανθρώπου μέσω του κινητού του 24 ώρες το 24ωρο;