Skip to main content

Ο ανίκητος Τσίπρας, η «λύση» του Μπαλτά και το πουκάμισο του Βαρουφάκη

Ο πρωθυπουργός που παίζει χωρίς αντίπαλο, η... ρηξικέλευθη λύση για τα ΑΤΜ από τον Μπαλτά και ο ανεκδιήγητος, κύριος Βαρουφάκης.

Αναρωτιέμαι, αν οι πολιτικοί που (αυτό)γελοιοποιούνται -μη λέμε ονόματα και θίγουμε υπολήψεις- έχουν δίπλα τους ανθρώπους που να τους αγαπούν. Δεν μπορούν να τους συγκρατήσουν; Ή έχουν κι αυτοί τάση προς γελοιοποίηση, οπότε θεωρούν φυσιολογική την γελοία συμπεριφορά;

Παίζει χωρίς αντίπαλο ο Τσίπρας. Απαντώντας σε ερώτηση της Γεννηματά για το «σχέδιο Βαρουφάκη» είπε ότι αυτός έδωσε εντολή, και είχε υποχρέωση να το κάνει, ώστε αν μας διώξουν να είμαστε προετοιμασμένοι. Ως εδώ καλά. Όμως η Φώφη, ούτε που κατάλαβε τι απάντησε ο πρωθυπουργός, και άρχισε να λέει άλλα.

Μα, τα κρίσιμα ερωτήματα είναι αν εγκρίνει ο πρωθυπουργός αυτό το σχέδιο, αν συμφωνεί με τις παράνομες μεθοδεύσεις του Βαρουφάκη, γιατί δεν καταρτίσθηκε το σχέδιο με τα θεσμικά όργανα, αλλά με τον Γκαλμπρέηθ και άλλους αμφίβολης εγκυρότητας φυτεμένους οικονομολόγους (Κρούγκμαν κ.ά.), εργαλεία των χρηματοπιστωτικών οίκων, αυτά ήταν τα ερωτήματα.

Ο Τσίπρας έστειλε την μπάλα στην εξέδρα, απέφυγε τεχνηέντως να τοποθετηθεί, κι η Φώφη ήταν αλλού. Και όχι μόνον η Φώφη. Αλλά και όλος σχεδόν ο Τύπος, που πανομοιότυπα (τυχαίο;) έγραψε ότι «ο Τσίπρας κάλυψε τον Βαρουφάκη». Πώς τον κάλυψε, αφού απέφυγε να απαντήσει στα ουσιαστικά ρωτήματα, κι όχι τι πουκάμισο φοράει ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος αυτός τύπος;

Αν πράγματι ο πρωθυπουργός κάλυψε τον Βαρουφάκη, τότε άδειασε τον Φίλη (που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος χαρακτήρισε τις πράξεις Βαρουφάκη «μαλ…». Ποιον να πιστέψεις και πώς να πιστέψεις όταν αυτοαναιρούνται συνέχεια;

Από ποιον περιμένουμε να λύσει τα προβλήματα της Παιδείας; Ο Αρ. Μπαλτάς, υπουργός αν δεν το ξέρετε, αποκάλυψε την ρηξικέλευθη λύση για τα ΑΤΜ. Πρότεινε ότι θα μπορούσαν στις ουρές των Τραπεζών να υπάρχουν δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν ένα μπουκαλάκι νερό στους πολίτες που περιμένουν. Άμα είσαι σοφός, βρε παιδί μου, λύνεις τα προβλήματα αμέσως. Πώς δεν τον πήρε ο Τσίπρας κι αυτόν μαζί του στις διαπραγματεύσεις;

Οι Αλβανοί, έτοιμοι να μπουν στην Ε.Ε. (καθότι Ευρωπαίοι, όπως και οι Σλάβοι των Σκοπίων), γέμισαν με επιγραφές υπέρ του Ενβέρ Χότζα (του αιμοσταγούς τυράννου και φίλου του Γλέζου) το Κούδεσι, βορειοηπειρώτικο χωριό (του Σωτήρη Νίνη), με μόνο βορειοηπειρώτες κατοίκους. Τα έξοδα ανέλαβε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που προσφέρθηκε να… εξωραΐσει την κεντρική πλατεία του χωριού. Με ύμνους στην κομμουνιστική τυραννία, ο εξωραϊσμός.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 25% των Βουλγάρων θέλει απέλαση των Ρομά από τη χώρα τους. Περίεργο… Υπάρχουν ακόμη Ρομά στην Βουλγαρία; Περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, νόμιζα πως όλοι μετακόμισαν εδώ.

Δεν καταλάβατε. Το πουκάμισο του Βαρουφάκη είναι το έμβλημα της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας», στην οποία θα ηγηθεί. Δεν θα είναι κόμμα... αλλά θα μοιάζει. Θα έχει μια «κομματική ασάφεια». Άλλωστε, στενά είναι τα ελληνικά όρια για να χωρέσουν τον οικονομικο-πολιτικό ογκόλιθο Γιάνη, γι’ αυτό και άπλωσε τα φτερά του σε όλη την Ευρώπη. Μόλις πετύχει κι εκεί ό,τι πέτυχε στην Ελλάδα, θα έρθει η ώρα να τον αγκαλιάσει όλη η υφήλιος.

Καλλισθένης