Skip to main content

Ο αποκλεισμός της ποντιακής ομάδας ποδοσφαίρου και το σχέδιο Ράμα

Το F-16 που πέταξε κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, η αναστύλωση του ιερού τέμπλου ελληνικού ναού στη Σμύρνη και οι αρπακτικές διαθέσεις στο Κόσοβο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα», είπε η Φώφη. Να διαβάζετε ανελλιπώς Voria.gr. Αυτό το γράψαμε πριν από τρία χρόνια.

«Ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος, F-16, πέταξε πολύ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Ήταν νωρίς το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το θόρυβο των αεριωθούμενων αεροσκαφών και φοβήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ η ανησυχία τους έφθασε στο μέγιστο σημείο. […] Μια "νότα διαμαρτυρίας" από την αλβανική πλευρά θα ήταν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα, ως απάντηση σε αυτήν τη σοβινιστική ελληνική πράξη», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Διαβάσατε τι έγραψε η voria.gr εχθές; Ο διοικητής του ΝΑΤΟ που βομβάρδισε την Σερβία για να αποσχιστεί το Κοσσυφοπέδιο, γύρισε στον τόπο του εγκλήματος και ζητά την εκμετάλλευση των 3/4 του ορυκτού πλούτου της χώρας. Η εταιρία "Envidity Energy" η οποία διευθύνεται από τον Αμερικανό στρατηγό Γουέσλι Κλάρκ κατέθεσε πρόταση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνον αυτός. Είναι και η Ουλμπράιτ που εκπροσωπεί άλλη εταιρία με την ίδια αρπακτική διάθεση, αλλά και την ίδια αποκαλυπτική εικόνα, για ποιο λόγο [έναν από τους λόγους] διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία. Το Κοσσυφοπέδιο είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης σε ορυκτά. Και βάζοντας γκάνγκστερ στην εξουσία, το αποτέλεσμα είναι αυτονόητο.

Ποντιακή ομάδα ποδοσφαίρου κινδυνεύει να αποκλειστεί από το τοπικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τον τρίτο μηδενισμό, επειδή κατέβηκε πάλι στο γήπεδο με φανέλα, που έγραφε «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ». Όχι, δεν συνέβη στο τουρκικό πρωτάθλημα. Στο τοπικό της Ξάνθης συνέβη. Σε μια Ελλάδα που αποφάσισε να αυτοκτονήσει τιμωρώντας τον πατριωτισμό.

Και όσο η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που αγαπούν την πατρίδα τους, σιωπά και υπομένει σιωπηλά, τα πράγματα θα χειροτερεύουν [για να παραφράσουμε την ρήση: "ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος", αλλά και με αξιοπρέπεια]

Για το στρατηγικό σχέδιο του Έντι Ράμα, κάνει λόγο ο Πέτρος Ευθυμίου στην «Εστία», που μίλησε για την αλβανική διασπορά με σκοπό και να υποβαθμίσει την μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Στο ένα περίπου εκατομμύριο Αλβανών που ζουν στο εξωτερικό θα τους δοθεί δικαίωμα ψήφου, εγγραφόμενοι στο "Μητρώο Διασποράς".

Η διαδικασία αποσκοπεί και στην ενσωμάτωση των Βορειοηπειρωτών, που ζουν εκτός συνόρων, σε έναν κορμό αλβανικής διασποράς, στον οποίο θα χάσουν την ιδιαίτερη εθνική τους ταυτότητα. Τους καλούν να «χαθούν» μέσα σε ένα Μητρώο στο οποίο θα καταγράφονται απλώς ως Αλβανοί. Εμείς… στον ύπνο μας και στον σοβιετισμό μας.

Τι λαχτάρα κι αυτή για τους Τούρκους. Αποφάσισαν την ανακαίνιση μουσουλμανικού τεμένους, στην πόλη Αλάτσατα κοντά στην Σμύρνη. Το τζαμί , όταν ζούσαν εκεί οι Έλληνες, ήταν εκκλησία αφιερωμένη στον άγιο Κωνσταντίνο. Το τουρκικό συνεργείο ανακαινίζοντας το μουσουλμανικό τέμενος αναστύλωσε και… το πεσμένο ιερό τέμπλο του ναού και έτσι αντί για τζαμί ουσιαστικά παρέδωσε την ελληνική εκκλησία όπως ήταν στην αρχική της μορφή.

Όπου και να σκάψεις στην Τουρκία -και όχι μόνο-, ό,τι και να αποκαλύψεις, ελληνισμό θα βρεις.