Skip to main content

Ο απολογισμός του Κυρίζογλου για την τετραετία στην κεφαλή της ΠΕΔΚΜ

Ο απολογισμός του απερχόμενου προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής, Λάζαρου Κυρίζογλου - Η συγκίνηση και η αναφορά σε Καϊτεζίδη

Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Λάζαρος Κυρίζογλου προχώρησε σήμερα σε έναν απολογισμό του έργου και των δράσεων της ΠΕΔΚΜ 2015 -2019, λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία του και ενώ ο ίδιος έβαλε πλώρη για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κυρίζογλου απέφυγε να βαθμολογήσει τη θητεία του στην ΠΕΔΚΜ, σημειώνοντας πως «δεν βάζει βαθμό, είμαι ανικανοποίητος». «Λέω ότι είμαι εχθρός του καλού, που είναι το καλύτερο. Έχω όμως την ικανοποίηση ότι κάναμε το καθήκον μας, μέσα στην κρίση την οικονομική. Παρά τους πενιχρούς πόρους δεν κάναμε φιέστες, δεν ξοδέψαμε άσκοπα αλλά τα δαπανήσαμε για να πιάσουν τόπο», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου, θεώρησε σκόπιμο με αισθήματα ανάμεικτα και συγκίνησης και χαράς και ικανοποίησης να παρουσιάσει το έργο που έχει επιτελέσει. «Παλαιότερα συνήθιζαν οι παλιές τοπικές ενώσεις να ασχολούνται μόνο με τα προβλήματα των δήμων. Εμεις προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω να βγάλουμε αυτό τον θεσμό από τα γραφεία και να τον καταστήσουμε γνωστό, όχι μόνο για τις θέσεις και τις απόψεις του αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ μίλησε για διαχείριση των οικονομικών με διαφάνεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του ΟΑΣΘ. «Δικαιωθήκαμε για τις θέσεις μας, διότι η κρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο με διοίκηση τον κ. Παππά να έχει 200 λεωφορεία. Δεν βελτιώθηκαν δηλαδή οι συγκοινωνίες με την κρατικοποίηση ούτε όμως ήταν καλές με τη μορφή που λειτουργούσε ο ΟΑΣΘ πιο μπροστά», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες συγκοινωνίες.

Για την παρακαταθήκη που αφήνει ο κ. Κυρίζογλου τόνισε με έμφαση δύο φορές πως «έκανε πράξη ότι δεσμεύτηκε προεκλογικά».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές. «Έγιναν και θα γίνουν συναντήσεις. Είμαστε σε διαδικασία κύησης και θα δούμε τον τοκετό», υπογράμμισε.

Ο κ. Κυρίζογλου επανέλαβε τη στήριξή του στον υποψήφιο για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, σημειώνοντας πως είναι καθολικής αποδοχής από τους αιρετούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ερωτηθείς για τις πιο σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε αναφορά στη βράβευση του ζωγράφου με το στόμα Τριαντάφυλλου Ηλιάδη και της μάνας με τα 16 παιδιά. «Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και ας φαίνομαι σκληρός και δύσκολο όταν παρατίθενται με τις κυβερνήσεις. Εκεί το παιχνίδι είναι άλλο και προέχει το συμφέρον της Αυτοδιοίκηση, του τόπου και των δημοτών. Δεν βλέπουμε τη χρώμα έχει η κεντρική εξουσία», σημείωσε.

Ο κ. Κυρίζογλου ευχαρίστησε τους αιρετούς που τον εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου, τους συνεργάτες του και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Διαβάστε αναλυτικά τον απολογισμό εδώ