Skip to main content

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να... τελειώσει τον Παναθηναϊκό

Παραχώρησε λευκή ισοπαλία στο Βικελίδης, σε ένα παιγνίδι με λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες - Διαμαρτύρονται για πέναλτι οι κιτρινόμαυροι

Άνευρος, άτολμος σε πολλά σημεία αλλά και ταυτόχρονα ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» τους πράσινους κερδίζοντάς τους και να στείλει τη διαφορά στο +5. Παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες και τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη καλή ευκαιρία όμως, ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 14ο λεπτό ο Αρης άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα, αλλά και λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε με τον Σάσα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 26’ ο Κώτσιρας πήγε για σέντρα αλλά έκανε σουτ με τον Κουέστα να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ένα λεπτό αργότερα, νέα ευκαιρία για το «τριφύλλι». Ο Πούγγουρας με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, ανάγκασε τον Κουέστα να διώξει με υπερένταση.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν για τον Αρη. Στο 46’ ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, αλλά ο Ντιαγέ δεν κατάφερε να ακουμπήσει την μπάλα για να την στείλει προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο Αρης μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 49’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Η εκτέλεση του φάουλ έγινε από τα αριστερά, ο Ντιαγέ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στην επόμενη φάση ο Αρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σάσα μέσα στην περιοχή. Το ριπλέι έδειξε πως τον έχει βρει ο παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι.

Η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 66’. Ο Καρλίτος μπήκε μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα έπρεπε και ο Σάντσες με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Από το 67' και έπειτα που ο Ντιαγέ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Αρης δεν απείλησε την αντίπαλη εστία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (86’ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Γκάμα (86’ Πάλμα), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένγκεφελντ, Πούγγουρας, Σαρλία, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (76’ Μαουρίσιο), Σάντσεθ, Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιανίδης), Παλάσιος

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ.