Skip to main content

Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός την ουσία και τη νίκη (video)

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν σωρεία ευκαιριών και ηττήθηκαν με 0-1 από τον ουσιαστικό Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης για τη 17η αγωνιστική

Ο Άρης ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Το γρήγορο γκολ του Αργύρη Καμπετσή και οι επεμβάσεις του Σωκράτη Διούδη ήταν τα κλειδιά για να φύγει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Άρη από τη Θεσσαλονίκη, σε αναμέτρηση. Οι κιτρινόμαυροι, μεταξύ άλλων είχαν δοκάρι με τον Ντάνιελ Μαντσίνι αλλά και σπουδαίο τετ-α-τετ χαμένο με τον Τζέγκο.

Με την ήττα οι κιτρινόμαυροι υποχώρησαν στην τέταρτη θέση με 33 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην πέμπτη με 28 βαθμούς.

Από στημένη φάση ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, γύρισμα του αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι Φραν Βέλεθ και από κοντά ο Καμπετσής είχε εύκολο έργο για το 0-1 στο 9ο λεπτό. Το Άρης είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαρίες μπροστά στην εστία του Διούδη, με κορυφαία αυτή του 37ου λεπτού, όταν από γύρισμα του Ματέο Γκαρσία, ο Μαντσίνι έκανε την εναέρια προβολή αλλά η μπάλα έγλειψε τη δεξιά δοκό του εμβρόντητου Διούδη και πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πιο ορεξάτα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Τζέιμς Τζέγκο πήρε την πάσα από τον Δημήτρη Μάνο, ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Διούδη. Ο 27χρονος τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο σουτ του Μάνου στο 61’, με τους πράσινους να απειλούν δις στη συνέχεια. Αρχικά με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Δημήτρη Εμμανουηλίδη (63’) που σταμάτησε στον Μάριο Σιαμπάνη κι εν συνεχεία με τον Βέλεθ (65’) που μέσα από τη μικρή περιοχή σημάδεψε πολύ ψηλά. Δέκα λεπτά μετά ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία το πλασέ του Σαντέ Σίλβα ενώ ο Μπρούνο Γκάμα στο  87’ βρήκε δίχτυα αλλά... από την εξωτερική πλευρά. Το σουτ του Καρλίτος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σιαμπάνη και το φάουλ του Ματέο Γκαρσία βρήκε - και πάλι - σε ετοιμότητα τον Διούδη, με το 0-1 να διατηρείται ως το τέλος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Bοηθοί: Κωσταρας-Μεϊντάνης, VAR: Κουμπαράκης, AVAR: Μπαλτάς, 4ος: Κουτσιάυτης

Κίτρινες: Λόπεθ, Ιωάννου, Μπεναλουάν, Σάκιτς - Πούγγουρας, Μολό.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81΄Σάκιτς), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81΄Γκάνεα), Τζέγκο (54΄Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι (68΄Σίλβα), Ματέο, Λόπεθ (46΄Μάνος)

ΠΑΟ (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81΄Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80΄Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74΄Χατζηγιβάνης), Καμπετσής