Skip to main content

Ο Άσαντ πάει... κανονικά στο γραφείο του-Διαδηλώσεις στη Δαμασκό (vid)

«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα του βίντεο που δείχνει τον Άσαντ να πηγαίνει για δουλειά μερικές ώρες μετά την υπό τις ΗΠΑ επιδρομή

Η συριακή προεδρία ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ να πηγαίνει για δουλειά σήμερα, μερικές ώρες μετά την υπό τις ΗΠΑ επιδρομή στη Συρία σε απάντηση για μια φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα.

«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram και εικονίζει τον Άσαντ με κοστούμι και γραβάτα να κρατά έναν χαρτοφύλακα καθώς περπατά στη μαρμάρινη είσοδο ενός κτιρίου.

Ο Άσαντ δεν μιλάει στη διάρκεια του βίντεο, που διαρκεί 8 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press από τη Δαμασκό, εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σήμερα σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης καιφωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ. Οι διαδηλωτές κρατούν συριακές σημαίες δείχνοντας ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.