Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο χάρτης των αυριανών κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Όλες οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ - Τα μέτρα της αστυνομίας.

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν για άλλη μια φορά εργατικά συνδικάτα, κινήσεις πολιτών και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εν όψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων είναι το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και τα εργασιακά. Το βλέμμα της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι στραμμένο περισσότερο στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, η οποία οργανώνεται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές της πόλης θέτουν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών. Δρακόντεια αναμένεται να είναι και φέτος τα μέτρα της ΕΛΑΣ με τον σχεδιασμό να προβλέπει την ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών σε όλη την πόλη, drones, ελικόπτερα, τα υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», φραγμούς μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Διαβάστε: Ρυθμίσεις Τροχαίας για το τριήμερο της ΔΕΘ - Απαγορεύσεις στάθμευσης και κυκλοφορίας

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα με τους υγειονομικούς και θα κορυφωθούν το Σάββατο ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Αναλυτικά οι κεντρικές συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα αύριο, Σάββατο:

- Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου ΑΔΕΔΥ - ΕΔΟΘ
- Στις 18.00 στην πλατεία της ΧΑΝΘ το ΠΑΜΕ
- Στις 18.00 στην Καμάρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία, επιτροπές και συλλογικότητες
- Στις 17.00 στον Λευκό Πύργο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας.