Skip to main content

Ο χάρτης των συγκεντρώσεων για τη ΔΕΘ-Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης θέτουν από αύριο σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών.

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν για άλλη μια φορά εργατικά συνδικάτα, κινήσεις πολιτών και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εν όψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές της πόλης θέτουν από αύριο σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών.

Επί ποδός είναι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλες περιοχές της χώρας, από όμορους νομούς αλλά και από την Αθήνα. Οι αστυνομικοί πρόκειται να αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε  κομβικά σημεία, απ΄ όπου θα περάσουν οι διαδηλώσεις.

Παράλληλα, από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Εισαγγελείς θα επιβλέπουν τόσο τα αστυνομικά μέτρα όσο και τις διαδηλώσεις κυρίως του Σαββάτου.

Από αύριο θα ξεκινήσει και η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Τροχαία με απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων  εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών (δείτε εδώ).

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο Παρασκευή και κορυφώνονται το Σάββατο ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το κάλεσμα του Ρουβίκωνα για τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη. Με μία ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική συλλογικότητα απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση της ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την αυλαία των συγκεντρώσεων και πορειών ανοίγει αύριο το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ. Το κάλεσμα είναι για τις 8 το πρωί μπροστά από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι η συγκέντρωση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στις 18.00 στον Λευκό Πύργο.

Το Σάββατο ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ θα λάβουν χώρα το απόγευμα αρκετές συγκεντρώσεις.

Αναλυτικά:

- Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
-  Στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ
- Στις 18.00 στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου μακεδονικά σωματεία
- Στις 18.00 στην Καμάρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς
- Στις 18.00 Εγνατία με Αγ. Σοφίας ΚΕΕΡΦΑ και ΟΚΔΕ
- Στις 18.00 προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη συμβολή των οδών Εγνατία με Μητροπολίτου Γενναδίου