Skip to main content

Ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα προσβλήθηκε από τον Covid-19

Ο 70χρονος Χιλιανός συγγραφέας εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την 25η Φεβρουαρίου, ενώ είχε ήδη επιστρέψει στις Αστούριες.

Ο διάσημος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, που διαμένει στη βόρεια Ισπανία, προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας, όπου μετέβη πρόσφατα.

Ο 70χρονος συγγραφέας εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την 25η Φεβρουαρίου, ενώ είχε ήδη επιστρέψει στις Αστούριες, διευκρίνισε η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας, που ενημερώθηκε από Ισπανούς αξιωματούχους, καθώς ο συγγραφέας είχε καταλύσει στη βόρεια Πορτογαλία το διάστημα 18ης-23ης Φεβρουαρίου όπου συμμετείχε σε ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η περιφερειακή κυβέρνηση των Αστουριών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 σε έναν 70χρονο άνδρα, χωρίς να δώσει τα στοιχεία του.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Η σύζυγός του, μια γυναίκα 66 ετών που έχει επίσης εμφανίσει συμπτώματα, υποβάλλεται σε εξετάσεις» επισημαινόταν στην ανακοίνωση, όπου διευκρινιζόταν ότι το ζευγάρι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Αστουριών.

Σήμερα, η γενική διεύθυνση υγείας της Πορτογαλίας κάλεσε όλα τα πρόσωπα που ήρθαν «σε κοντινή επαφή» με τον Σεπούλβεδα, ο οποίος συμμετείχε στο φεστιβάλ "Correntes d'Escritas", που διοργανώθηκε κοντά στο Πόρτο, να το δηλώσουν στις αρχές.

Προς το παρόν, η Πορτογαλία δεν έχει καταγράψει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, ενώ η Ισπανία καταμετρά έως αυτήν τη στιγμή 73 κρούσματα.