Skip to main content

Ο Χουντής στην πίτα της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης - Ζυμώσεις για αυτοδιοικητικά

Σε εξέλιξη οι διεργασίες της Λαϊκής Ενότητας για τις υποψηφιότητες στον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας της Λαϊκής Ενότητας Α' Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στην «Εγνατία Οδός ΑΕ», με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδας και με την αντιπροσωπευτική επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ και το απόγευμα (19.30') θα δώσει το παρών στην κοπή της πίτας της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, στη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε διαβούλευση προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον κεντρικό δήμο και με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν δηλαδή θα κατεβάσουν ξεχωριστή υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης και ποιος θα είναι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης (στις περιφερειακές έχει αποφασιστεί ότι θα έχουν αυτόνομη παρουσία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις με άλλες εξωκοινοβουλευτικές αριστερές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ αυτόνομη αναμένεται η κάθοδος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού η ΛΑΕ έχει παρουσία ήδη στο περιφερειακό συμβούλιο (Δέσποινα Χαραλαμπίδου), παρά το γεγονός ότι η σημερινή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» υποστηρίχτηκε κι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα μέλη της ΛΑΕ αποχώρησαν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνεπώς, απομένει να αποφασιστεί ποιος ή ποια θα είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΛΑΕ εάν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αποφασίσει να είναι μόνο υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.