Skip to main content

Ο διαγωνισμός του ΟΛΘ, ο Σόρος και το έγγραφο της CIA

Η πιθανή αποτυχία μιας ακόμη ιδιωτικοποίησης, ο αλβανικός εθνικισμός, οι υποσχέσεις του Τραμπ και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» του Στάλιν.

Η υπόθεση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ έχει κουράσει τους υποψήφιους επενδυτές και όλους όσοι υποστηρίζουν την πλήρη ιδιωτικοποίησή του, έγραψε εχθές η Voria.gr, και ένας τουλάχιστον υποψήφιος επενδυτής σκέφτεται να αποχωρήσει. Άρα, φαίνεται να πετυχαίνει η κυβερνητική πολιτική, που κάνει ό,τι μπορεί να ικανοποιήσει συνδικαλιστές και εργαζομένους της κομματικής δεξαμενής του κόμματος.

Σκουρλέτης και λοιποί τρίβουν τα χέρια τους (όχι από το κρύο) κι είναι έτοιμοι να ανοίξουν σαμπάνιες αν αποτύχει κι αυτή την φορά η ιδιωτικοποίηση. Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν διορίζονται εύκολα κομματικοί φίλοι κι ούτε είναι σίγουρες οι ψήφοι.

Μας κατηγορούν για ρατσισμό οι Αλβανοί, επειδή θα δικαστούν οι 7 Αλβανόπαιδες στρατιώτες που σχημάτισαν το αλυτρωτικό μεγαλοϊδεατικό σύμβολο τη Αλβανίας. Έγραψε Αλβανός βουλευτής: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία».

Άλλ’ αντ’ άλλων λέγει, όμως και με θρασύτητα παραλληλίζει την περίπτωση με την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στην χώρα του. Ξεχνάει σκόπιμα πως πρόκειται για Ελληνική Κοινότητα, νομίμως αναγνωρισμένη. Τονίζει όμως, πως ενώ η χώρα του επιτρέπει τις ελληνικές σημαίες σε σπίτια ομογενών, η Ελλάδα αντιδρά και δεν αφήνει τους στρατιώτες να κάνουν ότι θέλουν στα στρατόπεδα.

Όμως δεν είναι μόνο οι νεοσύλλεκτοι στο Μεσολόγγι, ούτε ο άλλος Αλβανόπαις στην ΕΛΔΥΚ που τους έκανε την μεγάλη τιμή η Ελλάδα να φέρουν το εθνόσημό της. Αποκαλύπτεται μια ακόμα περίπτωση, από τις πολλές που ενδεχομένως υπάρχουν. Ένας νεαρός από την μουσουλμανική μειονότητα, που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, δηλώνει «περήφανος που είναι Τούρκος» και θαυμάζει τους «Γκρίζους Λύκους».

Μπορεί ο Σόρος να βάζει τους δικούς του να ξεσηκώνονται εναντίον του Τραμπ, όμως ο Dow Jones, ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 μονάδων, φθάνοντας σε ένα νέο ιστορικό υψηλό, με σημαντικό μερίδιο σ’ αυτήν την επιτυχή πορεία να αποδίδεται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σημειώνουν κορυφαίοι αναλυτές της Wall Street, το γεγονός ότι ο Τραμπ εφαρμόζει -όπως δείχνουν οι πρώτες του κινήσεις- τις προεκλογικές του δεσμεύσεις είναι αρκετό για να γεμίσει με αισιοδοξία τους επενδυτές και να τους πείθει (τουλάχιστον προς το παρόν) ότι η οικονομική του πολιτική θα είναι υποστηρικτική τόσο ως προς την ανάπτυξη όσο και ως προς τις επιχειρήσεις.

Για σοβιετικές επιδιώξεις περί δημιουργίας μιας ενιαίας, ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κάνει λόγο έγγραφο της CIA από τη δεκαετία του 1950, επί Στάλιν, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και κατέστη διαθέσιμο στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο, με ημερομηνία διανομής 22 Αυγούστου 1950 αναφέρεται η ίδρυση μιας υποστηριζόμενης από τη Σοβιετική Ένωση «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», με σκοπό την υποκίνηση συγχρονισμένων, ταυτόχρονων ένοπλων εξεγέρσεων σε εδάφη της Μακεδονίας που ανήκαν στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Δεν είναι περίεργο επομένως, που οι εν Ελλάδι μαρξιστές -κυβερνητικοί και μη- θέλουν ονομασία για τα Σκόπια σκέτη Μακεδονία. Ο Στάλιν τους οδηγεί.