Skip to main content

Ο δήμος Δέλτα στελεχώθηκε με συμβασιούχους μηχανικούς

Οι μηχανικοί που προστέθηκαν στο δυναμικό του Δήμου θα αναλάβουν την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος και τη στελέχωση της υπηρεσίας δόμησης.

Με επτά μηχανικούς που θα αναλάβουν δράση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δέλτα ενισχύεται η τεχνική υπηρεσία μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμο και την ΑΝΕΘ.

Η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια 24 μηνών

Την ίδια ώρα ακόμη πέντε μηχανικοί θα στελεχώσουν την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δέλτα επεκτείνοντας τη λειτουργία της μετά την σχετική έγκριση που θα λάβει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης

Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια ενός έτους

Οι μηχανικοί συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Γλώσση και του Γενικού Γραμματέα του Δημου Δημήτρη Τερζιδη που τους καλωσόρισαν στα νέα τους καθήκοντα .

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να «τρέξει» το τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Δέλτα και να καλυφθούν έστω για δύο χρόνια τα τεράστια κενά που έχουμε στην τεχνική υπηρεσία. Παράλληλα θα καταφέρουμε επιτέλους να προχωρήσουμε με τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης καλύπτοντας με πέντε μηχανικούς κάποιες από τις απαραίτητες θέσεις. Δεν είναι μια μόνιμη λύση την οποία απαιτούμε διαρκώς τα τελευταία χρόνια από τα αρμόδια υπουργεία άλλα είναι μια θετική εξέλιξη για την τεχνική υπηρεσία» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι με πολύ κόπο και συντονισμένες προσπάθειες ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που καθυστερούσαν την υπογραφή της σύμβασης με την ΑΝΕΘ (Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονικης) παρότι και οι δυο πλευρές δημος και αναπτυξιακή ήταν απόλυτα πρόθυμες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος και στην κατανομή εργασίας των μηχανικών.